FEI versoepelt sancties gezondheidsvereisten EHV-1

FEI versoepelt sancties gezondheidsvereisten EHV-1

De FEI bestuursvergadering heeft een belangrijke beslissing genomen op de eerste dag van de vergadering. Het sanctiesysteem wordt versoepeld. Dit systeem werd vorig jaar ingelast na de ernstige EHV-1 uitbraak. 

Volgens de wijzigingen die zijn goedgekeurd door de Raad, zullen drie extra niveaus worden toegevoegd voordat een paardenschorsing wordt opgelegd. Een andere belangrijke update is de mogelijkheid om meer dan één temperatuurregistratie te missen tijdens een FEI-evenement, voordat een sanctie wordt opgelegd. Schorsingen worden alleen toegepast nadat een paard in de prijzen reed tijdens een wedstrijd waarop de betreffende sanctie is ontvangen. Wanneer een paard geblokkeerd of geschorst is, zijn 10-daagse temperatuurregistraties niet meer nodig.

Gaspard Dufour, FEI director of Information en Sport Technology verduidelijkt dat er continue verbeteringen zullen worden toegepast. "We proberen de app continue te verbeteren om het paardenbeheer te vereenvoudigen."

"Sinds de vereisten meer dan zes maanden geleden van kracht werden, heeft 78% van de paarden die in Europa meededen, correct aan deze vereisten voldaan." gaat Dufour verder. "Sinds de paardengezondheidsvereisten meer dan zes maanden geleden van kracht werden, heeft 78% van de paarden die in Europa meededen, correct aan deze vereisten voldaan. Van de overige 22% kreeg 18% een waarschuwing en kreeg 4% een sanctie. We zijn ons bewust van de ontvangen kritieken, maar willen met de nuttige feedback verder. Ons doel is om de hippische gemeenschap op de best mogelijke manier te dienen."