FEI stelt dat beelden van Ludger Beerbaum onacceptabel zijn voor het welzijn van het paard

FEI stelt dat beelden van Ludger Beerbaum onacceptabel zijn voor het welzijn van het paard

De FEI is op de hoogte van de beschuldigingen in de documentaire die op 11 januari 2022 op RTL in Duitsland is uitgezonden en doet navraag over deze zaak. We hebben al contact met de Duitse nationale federatie en zullen nauw met hen blijven samenwerken om te bepalen welke actie passend is.


"Het welzijn van het paard staat centraal in alles waar de FEI voor staat en wij veroordelen met klem alle trainingsmethoden en -praktijken die in strijd zijn met het welzijn van het paard. De FEI heeft strenge regels om het welzijn van paarden te beschermen, waardoor zowel op FEI-evenementen als daarbuiten actie kan worden ondernomen. De FEI veroordeelt absoluut elke vorm van paardenmishandeling en de trainingsmethoden die op de videobeelden van RTL te zien zijn, zijn volstrekt onaanvaardbaar vanuit het oogpunt van paardenwelzijn en in strijd met de FEI-reglementen."

In de FEI General Regulations (GRs) artikel 142 staat: Niemand mag een Paard mishandelen tijdens een Evenement of op enig ander moment. Onder "mishandeling" wordt verstaan een handelen of nalaten dat pijn of onnodig ongemak bij een Paard veroorzaakt of kan veroorzaken, met inbegrip van, maar niet beperkt tot: (vi) Het "barreren" van een Paard.

Artikel 243.1 van het FEI springreglement stelt: Alle vormen van wrede, onmenselijke of mishandeling van Paarden, waaronder begrepen, maar niet beperkt tot diverse vormen van "rapping", zijn ten strengste verboden. Artikel 243.2.1 geeft vervolgens een niet-uitputtende beschrijving van wat de FEI als "rapping" beschouwt.

De FEI zal een update geven zodra nadere informatie beschikbaar is.