FEI past anti-doping reglement aan

FEI past anti-doping reglement aan

Het FEI heeft het anti-doping reglement aangepast. 70 van de in totaal 109 bij de FEI aangesloten nationale federaties waren aanwezig bij de FEI Online Algemene Vergadering. Men sprak over het anti-doping reglement en de algemene regelgeving.

Wanneer een atleet kan vaststellen dat het gebruik van de aangetoonde verboden middelen buiten de competitie plaatsvond verkort de FEI de periode van schorsing. Mits het geen verband hield met de sportprestaties. Het gaat enkel om middelen die de samenleving vaak gebruikt buiten de sport, zoals bijvoorbeeld Cocaïne en THC.

Vanaf 1 januari 2021 mag een atleet maar drie maanden niet op wedstrijd starten. Door middel van het voltooien van een revalidatieprogramma kan een atleet zijn schorsing mogelijk beperken tot één maand.

Om het antidopingsysteem voor paarden flexibeler te maken wanneer men verboden middelen vermoed, heeft de FEI voorgesteld om het concept van afwijkende bevindingen uit te breiden in de nieuwe Equine Anti-Doping and Controlled Medication Regulations.

Deze bevindingen worden vanaf 1 januari behandeld volgens een Atypical Findings Policy. Een panel, met onafhankelijke voorzitter, beslist vervolgens over de bevindingen. De FEI gaat de voorzitter binnenkort benoemen.