FEI Awards: Peder Fredericson neemt FEI Best Athlete Award mee naar huis

FEI Awards: Peder Fredericson neemt FEI Best Athlete Award mee naar huis

De winnaars van de prestigieuze FEI Awards zijn gisterenavond bekend gemaakt tijdens het gala in Antwerpen. De Olympische kampioen Peder Fredericson en de Amerikaanse paralympiër Beatrice de Lavalette behoorden tot de grote winnaars van de avond. 

De Zweedse topruiter Fredericson mocht naar huis gaan met de Peden Bloodstock FEI Best Athlete Award. Hij kan met deze trofee zijn indrukwekkende prijzenkast aanvullen van Olympische en Europese kampioenschapsmedailles, evenals zijn nummer één positie op de Longines World Ranking die hij afgelopen oktober voor het eerst in zijn carrière wist te bemachtigen. 

"Ik ben echt trots en dankbaar voor de Peden Best Athlete Award. Het bekent veel voor mij, mijn team en al de eigenaren", zei Fredericson. "Ik probeer altijd mijn best te doen en mezelf, mijn team en de paarden te verbeteren in plaats van iemand anders te willen verslaan. We werken allemaal heel hard om de paarden fit en gezond te houden, om deze doelen te bereiken en onderweg veel medailles te winnen. Ik ben ook mijn paardeneigenaars heel dankbaar. Ze staan we me altijd bij en bezorgen me een reeks goede paarden. Heel erg bedankt!" 



Rising Star Award naar Duitsland 

Greta Busacker, de 19-jarige Duitse eventer, nam dit jaar de Longines FEI Rising Star Award mee naar huis. De jonge amazone won individueel en in team het goud op de Europese kampioenschappen voor Young Riders dit jaar. Deze Award blijkt in de familie te zitten. Haar moeder, Ingrid Klimke mocht in 2019 en 2020 de Peden Bloodstock FEI Best Athlete Award al in ontvangst nemen. "Woorden kunnen niet beschrijven hoe vereerd ik me voel, want er zijn zoveel jonge getalenteerde ruiters. Zij werken net zo hard als ik en ik mag hier staan", aldus Busacker. 



Marie Johansson wint Best Groom Award 

Marie Johansson nam de Cavalor FEI Best Groom Award in ontvangst. Hiermee kreeg ze erkenning voor haar harde werk en toewijding bij de verzorging van de paarden van dressuurtalent Patrik Kittel. Patrik en zijn vrouw Lyndal Oatley waren aanwezig op het gale om de overwinning van Marie Johansson te vieren. "Het is geweldig dat wij grooms ook deel kunnen uitmaken van dit gala. Ik ben super blij en trots", zegt Johansson. 



Against All Odds Award naar Beatrice de Lavalette 

Beatrice de Lavalette, die in maart 2016 beide benen verloor bij de terroristische aanslag op de luchthaven van Zaventem in Brussel won de Against All Odds Award. Beatrice maakte dit haar in Tokio haar eerste Paralympische debuut in de Para Dressage. "Het laat me inzien dat alles wat ik deze vijf jaar heb gedaan gezien is en dat mensen zich hebben gerealiseerd hoe groot het werkelijk is", aldus Beatrice. 



China's Equulus Charity in bloemetjes gezet 

De 2021 FEI Solidarity Award ging naar China's Equulus Charity. Het goede doel dat jonge, kansarme studenten ondersteunt om hun hippische droom te bereiken en tegelijkertijd hun academische studie succesvol kunnen afronden. 

Winnaars 2020 geëerd 

De winnaars van de FEI Awards van vorig jaar werden ook in de kijker gezet gisterenavond. Het event werd in 2020 geannuleerd door de pandemie. De winnaars van vorig jaar waren Ingrid Klimke, Semmieke Rothenberger, Carmen Thiemann, Angelika Trabert en Ebony Horse Club. FEI President Ingmar De Vos: "Dit is de eerste keer sinds 2019 dat we de sterren van onze sport in levende lijve kunnen huldigen." 

Speciale editie 

"Deze editie van de FEI Awards is speciaal voor mij, niet alleen omdat ze wordt gehouden in een stad dicht bij mijn geboortestad in België, maar ook omdat het het honderdjarig jubileumjaar van de FEI is. Deze Awards en het hoge kaliber van de genomineerden elk jaar, blijven een bewijs van de groei in onze sport en geeft ons hoop voor de toekomst", aldus President Ingmar de Vos. 

Bron: FEI