FEI-afgevaardigden verzamelen voor een dag van sessies op de Algemene Vergadering

FEI-afgevaardigden verzamelen voor een dag van sessies op de Algemene Vergadering

Voorgestelde wijzigingen in FEI-regels, waaronder een volledige herziening van de regels voor Endurance, ideeën voor het optimaliseren van het bestaande herzieningsproces voor regels, het werk van de FEI op het gebied van onderwijs, duurzaamheid, toegankelijkheid en de aanstaande Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024, waren de onderwerpen die werden besproken tijdens de sessies in Mexico City (MEX) vandaag.

Tijdens de FEI-regelsessie besprak Aine Power, adjunct-juridisch directeur van de FEI, het bestaande beleid voor de herziening van FEI-regels, dat in 2020 werd gestart. Volgens het beleid vindt een volledige herziening van discipline regels elke vier jaar plaats, terwijl regelwijzigingen buiten de context van een volledige herziening alleen zijn toegestaan wanneer ze aan specifieke criteria voldoen (bijvoorbeeld het aanpakken van dringende kwesties op het gebied van atleet- en paardenwelzijn en -veiligheid, het corrigeren van inconsistenties, implementatie van nieuwe technologieën, verplichte wijzigingen van organisaties zoals het IOC, IPC, WADA en ASOIF of in andere gevallen wanneer goedgekeurd door de FEI Raad).

Het FEI-regelherzieningsbeleid werd ingevoerd om het regelproces te stroomlijnen, als reactie op feedback dat de jaarlijkse beoordeling van alle regels buitensporig belastend was geworden. Hoewel het huidige beleid de principes van democratie en transparantie handhaaft, werd aan de afgevaardigden gevraagd om te overwegen of de voortdurend evoluerende regelboeken en het aantal voorgestelde wijzigingen elk jaar in lijn zijn met het algehele doel van regels, namelijk duidelijkheid verschaffen in de sport. Het implementeren van een nieuw regelboek elk jaar heeft invloed op atleten, officials, nationale federaties en organiserende comités die zich jaarlijks vertrouwd moeten maken met de wijzigingen.

In de sessie werd aan de afgevaardigden gevraagd of ze tevreden waren met de status quo of dat er overwogen moest worden om enkele veranderingen door te voeren, zoals het beperken van het aantal jaarlijkse regelwijzigingen of het overwegen van een ander model. De adjunct-juridisch directeur van de FEI benadrukte dat de deur open zou blijven voor discussie en moedigde afgevaardigden aan om hun feedback te geven.

De sessie werd voortgezet met een bespreking van de belangrijkste voorgestelde wijzigingen in de FEI Endurance-regels, die momenteel een volledige herziening ondergaan. Deze wijzigingen hebben betrekking op: het sterrenniveau van evenementen; categorieën van FEI Endurance-evenementen; minimale gewichten; kwalificaties voor beginners; CEI-kwalificaties en geldigheid van CEI-sterrenniveaukwalificatie; kampioensregels; verplichte buitenwedstrijdperioden; rotatie van officials; rol van technisch afgevaardigde en grondjury; elite-atletenstatus; strafpunten voor atleten en trainers; waarschuwingskaarten; paardeninspecties, onderzoeken en controle van medicatie; vereiste officials voor evenementen; en Endurance-onderscheidingen.

In de tweede helft van de sessie, geleid door de juridisch directeur van de FEI, Mikael Rentsch, werden afgevaardigden op de hoogte gebracht van verschillende voorgestelde wijzigingen in de FEI-statuten, algemene regels, evenals andere discipline- en veterinaire regels en voorschriften.

Alle voorstellen en wijzigingen zullen worden voorgelegd aan de FEI Hybrid General Assembly ter goedkeuring op 21 november. Afgevaardigden zullen afzonderlijk moeten stemmen over voorstellen met betrekking tot het nieuwe FEI Social Media-beleid, bepalingen inzake integriteit en ethiek, en de overgangsperiode voor de benoeming van nationale functionarissen bij eventing.

In de sessie "Het meeste halen uit educatieve en ontwikkelingsprogramma's" presenteerden Frank Spadinger, directeur Onderwijs en Officials van de FEI, en Jean-Philippe Camboulives, directeur Solidariteit van de FEI, de uitgebreide educatieve tools en oplossingen die gratis beschikbaar worden gesteld door de FEI om de paardensportgemeenschap te informeren en op te leiden.

Afgevaardigden werden geïnformeerd over de verschillende online materialen en video's die beschikbaar zijn via FEI Campus, evenals bewustmakingscampagnes zoals "Beat the Heat" en "Think Outside the Box". Het uitgebreide assortiment aan persoonlijke cursussen voor nationale federaties, coaches, grooms, hoefsmeden, stalmanagers, personeel gerelateerd aan biosecurity en dierenartsen werd besproken voor afgevaardigden. Een rode draad door de discussies was de cruciale rol die nationale federaties spelen bij het informeren en verspreiden van educatief materiaal.

De sessie werd gevolgd door besprekingen over de duurzaamheids- en toegankelijkheidsactiviteiten van de FEI.

In zijn videoboodschap nam Somesh Dutt, duurzaamheidsmanager van de FEI, afgevaardigden mee door de duurzaamheidsinitiatieven van de FEI, met name de FEI Sustainability Handbook voor evenementenorganisatoren, waarbij organisatoren werden aangespoord kritische vragen te stellen over productherkomst, samenstelling, verpakking en de gevolgen voor het einde van de levensduur voordat ze belangrijke duurzaamheidsbeslissingen nemen.

Vervolgens nam Tim Hadaway, directeur Spelenoperaties van de FEI,

 het woord om de onlangs gecreëerde FEI Accessibility Handbook voor evenementenorganisatoren te introduceren, die tot doel heeft een systematische aanpak te bieden voor het verbeteren van de toegankelijkheid van FEI Equestrian-evenementen voor para-atleten, ondersteunend personeel, toeschouwers, media, vrijwilligers en belanghebbenden met een handicap.

De kosteneffectiviteit van het integreren van duurzaamheid en toegankelijkheid in het evenementenplanningsproces vanaf het begin, evenals het belang van vroegtijdige betrokkenheid en collectieve deelname, werd sterk benadrukt. De waarde van het opnemen van een toegewijde rol voor duurzaamheid en toegankelijkheid binnen evenemententeams, met zorg voor overwegingen in alle planningsaspecten, werd ook aan afgevaardigden voorgelegd ter overweging.

In de laatste sessie van de dag namen Tim Hadaway en Catrin Norinder, directeur Eventing van de FEI, afgevaardigden mee door de voorbereidingen voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024. De sessie behandelde teamlocaties, indelingen, wedstrijdschema's, operationele complexiteiten en ontwerpoverwegingen, waaronder obstakels voor springen en cross-country, dressuurarena's en gastvrijheid. Regelverduidelijkingen, een uitleg van de kwalificatieprocedures, belangrijke data en deadlines voor de Olympische en Paralympische Spelen werden ook voorgelegd aan de afgevaardigden.



Bron: Persbericht