En zo werd Kobe Ilsen de internationale (lokale) held van de sport

En zo werd Kobe Ilsen de internationale (lokale) held van de sport
Netflix zet de paardensport in de kijker via documentaires waar gesjoemel en geldbejag centraal staan. De internationale pers focust zich minder op de pracht, meer op het vermoedelijk schandaal dat schuil gaat achter Ludger Beerbaum ... de paardensport had een identiteitscrisis de afgelopen maanden. Maar dat was buiten de Belgische reportage #Weetikveel gerekend.

Plots heeft de sport een nieuwe held, geen 'insider', maar een bekende Vlaming die de sport in al zijn eenvoud, positief uitlegt.

Op donderdagavond werd de #weetikveel aflevering op één uitgezonden. Centraal stond het Belgisch springpaard, jawel de verzamelnaam van de paarden die de meeste medailles haalden het afgelopen seizoen. Paardrijdend Vlaanderen zat met knikkende knieën te wachten op de uitkomst van deze aflevering, maar toen het doek viel werd er stiekem gejuicht. De sport en industrie kregen een positieve weergave.

Inge Carton en Jan Pieters toonden dat je respect moet hebben voor paarden. Ze lieten zien dat paardrijden een levensfilosofie is. Stephan Conter praatte opnieuw met zijn bekende superlatieven en zelfs Jessica Springsteen droeg haar steentje bij tot een positieve vibe. "De dochter van ... " toonde via haar bescheiden uitleg dat het paard en paarden welzijn steeds centraal staat!

Maar laten we ook de witte Henriette Van Het Cauterhof niet vergeten. De merrie, komende uit de fokkerij van Frederik Spiessens, liet haar geduld blijken met Kobe Ilsen op de rug. Ze schittert misschien niet in de internationale sport, maar op het scherm heeft ze de paardensport eens te meer positief op de kaart gezet.


F. © printname tv programma