Duitse amazone Lisa Griesemann aanwezig bij vliegtuigcrash 'spookvliegtuig'

Duitse amazone Lisa Griesemann aanwezig bij vliegtuigcrash 'spookvliegtuig'

De mainstream pers staat vol van het 'spookvliegtuig' dat gisteren neergestort is. Aan boord was paardenfanaat, Peter Griesemann met zijn vrouw, dochter Lisa en haar vriendin. 

Reddingswerkers hebben brokstukken en een oliespoor gelokaliseerd tijdens de zoekactie naar het Cessna-vliegtuigje dat zondag is neergestort in de Oostzee ter hoogte van Letland. De vier inzittenden zijn nog niet gevonden.

Kort na het opstijgen in het Spaanse Jerez zouden er problemen met de cabinedruk zijn ontstaan en viel de radiocommunicatie met de Cessna 551 stil. Spanje, Frankrijk en Duitsland stuurden straaljagers de lucht in om het privévliegtuig op te sporen, maar communicatie bleek onmogelijk. Uiteindelijk nam een Deense F16 het escorteren van het ‘spookvliegtuig’ over. De piloot zag dat de Cessna rond 19.45 uur in de zee stortte voor de kust van Letland. Volgens luchtvaartexperts zijn de inzittenden mogelijk flauwgevallen en stortte het vliegtuig neer toen de brandstof op was.

Meteen na de crash werd een reddingsoperatie opgestart die de hele nacht is doorgegaan. Letse reddingswerkers leiden de zoekactie, ondersteund door collega’s uit Litouwen, Zweden en Estland. Ze hebben enkele brokstukken en een olievlek gevonden en voor verder onderzoek overgebracht naar de havenstad Ventspils, meldt Liva Veita van de Letse kustwacht. Daar wordt nagekeken of de wrakstukken onderdelen zijn van het bewuste vliegtuig.

Dochter Lisa kwam vorig jaar nog in het nieuws toen ze op 25-jarige leeftijd samen met haar vriend Paul Völlmer de bekende manege Dreilindenhof in het Duitse Wachtberg-Niederbachem kocht van baron Edouard de Rothschild. Het ging om een landgoed van bijna 20 hectare. Onder meer de koninklijke familie van Qatar liet er zijn paarden trainen.

bron: HLN