Doorzoeking bij Westfaalse stamboek in corruptiezaak

Doorzoeking bij Westfaalse stamboek in corruptiezaak

Züchterforum meldt dat er een doorzoeking is geweest op het kantoor van het Westfaalse stamboek in Münster-Handorf. In een reactie van de officier van Justitie, Martin Botzenhardt, wordt toegelicht dat het onderzoek voornamelijk gericht is op enkele individuelen en een corruptieonderzoek behandelt.

Enkele weken geleden werd bekend gemaakt dat het Landgestüt Warendorf betrokken is bij een corruptiezaak.

Züchterforum heeft beschikking over een aantal bewijsstukken die het vermoeden wekken dat er de laatste jaren op veilingen van het Westfaalse stamboek hengsten werden verkocht, waarvoor bij lange na niet de officiële afslagprijs werd betaald. Volgens de website gaat het om grote verschillen, die soms zelf tot honderd duizenden euro's beslaan.

De bewuste hengsten werden later als pachthengsten in Warendorf ingezet. Eerder werd ook al een inval gedaan bij hengstenopfokker Heinrich Ramsbrock.

Ondertussen heeft het Westfalen stamboek een verklaring gegeven op zijn website. Daarin bevestigd het stamboek dat een onderzoek is lopende is tegen de directeur (Wilken Treu) en zijn volledige medewerking verleent aan het onderzoek.