Dode en verwaarloosde paarden gevonden in Drenthe

Dode en verwaarloosde paarden gevonden in Drenthe

Ze kon amper op haar benen staan en moet binnenkort een oog missen. Het Friese paard Tine is door stichting paardenopvang Paard zoekt Baas afgelopen maand gered van een boerderij in Drenthe.

Waar het edele dier precies in beslag is genomen mag Karlijn ten Napel (22) van de opvang niet zeggen. ,,In verband met privacy kunnen we dat niet bekendmaken. Onder begeleiding van de politie hebben we haar opgehaald. De eigenaren hebben vrijwillig afstand van haar gedaan. Die keuze krijgen ze. Anders is het inbeslagname, en dat kost ze heel veel geld.”

Het paard kon volgens Ten Napel amper op haar benen staan. „Wij namen haar mee en hebben haar naar een dierenarts gebracht. Het was een dubbeltje op zijn kant, maar er is gelukkig goed nieuws: Tine is nog te redden en daar zijn we heel blij mee.”

Ook lag er een paard dood in een weiland bij de boerderij. Daar kan de paardenopvang niks meer voor betekenen, maar even slikken is het voor Ten Napel, die dol is op paarden, wel. ,,Je komt daar en denkt dan echt: Oei, oei, wat een ellende. Ook moeten we dieren achterlaten die nog wel goed zijn qua gezondheid. Je vraagt je af: hoe lang gaat dit nog goed?”.

bron: DVHN.nl