Dierenbescherming redt twee paarden uit smerige stal

Dierenbescherming redt twee paarden uit smerige stal

In een schokkende ontdekking heeft de Landelijke Inspectiedienst, in samenwerking met de rijksdienst RVO, twee paarden gered tijdens een controle in de gemeente Deurne. De dieren werden aangetroffen in een natte, met urine en mest doordrenkte schuur, waar ze al maandenlang vastzaten.


De omstandigheden waarin de paarden verkeerden waren erbarmelijk. Zonder droge sta- of ligplek waren ze gedwongen om te leven te midden van mest, met verwaarloosde hoeven die dringend verzorging nodig hadden. Het bouwvallige onderkomen, bestaande uit hout en golfplaten, was vrijwel volledig afgesloten, waardoor de dieren geen zicht naar buiten hadden en nauwelijks konden bewegen. Een van de paarden was ernstig vermagerd. Tijdens de controle waren er geen sporen van water of voedsel te vinden.

De eigenaar van de paarden zal alle kosten moeten dragen voor transport, tijdelijk onderdak en de noodzakelijke medische verzorging. Bovendien wacht hen een proces-verbaal van de politie, waarna de officier van justitie de zaak zal onderzoeken.

Deze trieste situatie benadrukt het belang van verantwoordelijkheid en zorg voor onze dieren. We hopen dat deze reddingsactie zal leiden tot bewustwording en een verbetering in het welzijn van alle dieren.
Bron: Dierenbescherming