Deze zweep met LEDs houdt je veilig op de weg

Deze zweep met LEDs houdt je veilig op de weg
Het Britse Gizapaw heeft een unieke zweep ontworpen die autobestuurders aanzet om ruiters traag en met voldoende afstand voorbij te steken. Ondertussen heeft de zweep zelfs al een award gewonnen, ook al is ze nog niet te koop.

De zweep is voorzien van LED-lampjes en won de veiligheidscategorie van de innovatie-awards tijdens de BETA International op 22 januari. Het product wordt geproduceerd door Vale Brothers en in een idee van Gizapaw-directeur David Daly. "Ik zie zo veel berichten op sociale media over autobestuurders die ruiters niet rustig genoeg of zonder voldoende afstand passeren. Ik wilde iets doen om de veiligheid van ruiters te verbeteren," zei Daly tegen Horse & Hound.

De zweep is daarom voorzien van LED-lampjes en een grotere lamp aan het uiteinde. De LED-lampjes moeten de breedte van paard en ruiter aangeven, terwijl de grotere lamp naderend verkeer moet waarschuwen. Ook overdag geven de lampjes voldoende licht, zodat naderende bestuurders je zeker tijdig zien.

"Er is nog nooit een zweep als deze gemaakt, en om hiervoor een award te winnen is een grote beloning voor een klein bedrijf zoals het onze."

De LED-lampjes kunnen flikkeren of constant schijnen terwijl je de grotere lamp afzonderlijk aan en uit kan schakelen. Dat alles bedien je via een knop op het handvat. De batterij laadt je handig op via een usb-poort.

De zweep zal komende maart op de markt verschijnen in het rood, blauw, geel en roze voor 29,99 Britse pond.