CHIO Aken krijgt hoog bezoek: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Anne op openingsceremonie

CHIO Aken krijgt hoog bezoek: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Anne op openingsceremonie

Partnerlanden hebben een lange traditie op het Wereldruiterspelenfestival. De bezoekers, atleten en organisatoren van het CHIO Aken 2023 verheugen zich nu al voor de negentiende keer op bijzondere gasten. "De partnerlanden geven het CHIO Aken altijd een heel bijzondere sfeer", aldus Birgit Rosenberg, bestuurslid van de organisatoren, de Aachen-Laurensberger Rennverein e.V. (ALRV).

"Door Groot-Brittannië dit jaar als partnerland te kiezen, gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. De Britten hebben zoveel te bieden - zowel als sportnatie als op het gebied van toeristische attracties," voegt Birgit Rosenberg eraan toe. Het hoofd sport van het CHIO Aken, dat ook verantwoordelijk is voor het showprogramma, is verheugd over de aankondiging van een koninklijk bezoek op de avond van de openingsceremonie op 27 juni: "Het feit dat prinses Anne naar Aken komt, toont de grote betekenis die het CHIO Aken ook op internationaal niveau geniet."

Paardensport en paardenfokkerij zijn in Groot-Brittannië een zeer gewaardeerde traditie die vele jaren teruggaat en die ook binnen de Koninklijke familie zeer diepgeworteld is. Prinses Anne werd in 1971 zelf de jongste eventer die het Europees kampioenschap won en haar dochter Zara Tindall won in 2006 in Aken de titel van wereldkampioene op de FEI Wereldruiterspelen - getuige haar moeder, die nu 17 jaar later terugkeert op de Akense Soers. Namelijk wanneer de openingsceremonie van het CHIO Aken 2023 traditioneel indruk maakt op het publiek als een spectaculair, verlicht evenement. "Deze unieke sfeer zal voor veel onvergetelijke momenten zorgen", is Birgit Rosenberg overtuigd. De grote show voorafgaand aan de topsport heeft zich al lang bewezen als een perfecte amusementsshow in het hoofdstadion voor 40.000 toeschouwers. Het motto van de avond: "All you need is love", gebaseerd op de legendarische Beatles-hymne. Onder andere het Household Cavalry Mounted Regiment, bekend als de Royal Guards van de prachtige parade's in de straten van Londen, zal het publiek betoveren met hun wereldberoemde Musical Ride Display. Zij zullen worden vergezeld door de Grand National Shetland Ponys, prachtige, typisch Britse rijtuigen en - uiteraard - veel muziek.
Persbericht / CHIO Aken
Foto©: CHIO Aachen/ Arnd Bronkhorst - Her Royal Highness The Princess Royal, Princess Anne, during her last visit to Aachen.