Brand verwoest volledige voorraad Dominick Dekens

Brand verwoest volledige voorraad Dominick Dekens

Gisterenavond woedde een felle brand bij het bedrijf Dominick, producent van paardendekens. Helaas zag het bedrijf hierdoor haar volledige voorraad in vlammen opgaan. De loods waarin de voorraad werd opgeslagen, is volledig afgebrand. Er vielen geen gewonden. 

Rond 21:30 laaide de brand op in het voorste gedeelte van het pand. De vlammen sloegen al snel over naar het achterste gedeelte waar de voorraad dekens lag. Rond 23:15 besliste de brandweer om de loods gecontroleerd te laten uitbranden. 

Ida Verberne-Jonk, eigenaresse van Dominick, zag met lede ogen aan hoe haar voorraad, vrachtwagen en al het andere materiaal in vlammen opging. “Toen we hoorden van de brand, zijn we er direct heengegaan”, vertelt ze aangeslagen. “Maar toen we daar aankwamen, sloegen de vlammen al uit het dak. Het pand stond echt in lichterlaaie. Dan sta je met een trieste blik te kijken hoe heel je levenswerk letterlijk en figuurlijk in vlammen opgaat. We gaan door en proberen zo positief mogelijk hier naar te kijken. Met de fabriek hebben we direct contact opgenomen, zij willen met ons meedenken en zo snel mogelijk weer leveren. Maar er gaat nog wel een tijd overheen voordat we weer op volle sterkte zullen draaien. De belangrijkste producten gaan we nu met spoed produceren, een aantal andere zal straks weer langzaam aangevuld worden.”

Bron: Horses.nl