Brand in loods Maureen Bonder blijkt aangestoken

Brand in loods Maureen Bonder blijkt aangestoken


De brand die een grote loods aan de Tramstraat in Schoonoord op 31 augustus grotendeels verwoestte, is aangestoken. Wat eigenaar Hero Panman dezelfde dag al vermoedde, wordt nu bevestigd door de politie.

Volgens politiewoordvoerder José van Gijssel staat vast dat de brand, die even na zeven uur 's ochtends uitbrak, is aangestoken, maar waar dat uit blijkt wil ze niet zeggen. "Dat is daderinformatie, die we eventueel willen gebruiken als we een verdachte gaan verhoren."

Maar op dit moment heeft de politie nog niemand op het oog. Van Gijssel: "We hebben te weinig aanknopingspunten om bij een verdachte uit te komen." Ze erkent dat het onderzoek daarom stilligt. "Uiteraard roepen we mensen die meer weten op zich bij ons te melden."

Vijf ton schade

Stro en hooi dat in de loods lag, ging op 31 augustus in vlammen op. Ook van de landbouwmachines die erin opgeslagen stonden bleef weinig over. De schade bedraagt ongeveer 500.000 euro, zegt eigenaar Hero Panman.

Omdat er geen elektriciteit was in het pand, kan het volgens hem niet anders dan dat de brand is aangestoken. Over wie dat gedaan zou kunnen hebben, tast ook hij in het duister. Camerabeelden zijn er niet.

Nieuwe loods

Ruim een week na de brand zijn de restanten van de loods gesloopt. "Inmiddels zijn we bezig met het bouwrijp maken van de grond voor de bouw van een nieuwe", zegt de vastgoedondernemer. "Er komt een bedrijvenverzamelgebouw in."

Panman verwacht dat de nieuwe loods volgend voorjaar klaar is.

Bron: RTV Drenthe