Bouw nieuwe manege van stichting voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten in Almelo begint januari

Bouw nieuwe manege van stichting voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten in Almelo begint januari

Het was een lange aanloop vol hobbels en hindernissen waar zelfs het beste paard van stal grote moeite mee had gehad. Maar de bouw van de manegehal van De Gravenruiters gaat in januari eindelijk van start. Een mijlpaal van jewelste.

Na tien jaar van tegenslagen en obstakels, waaronder vergunningsproblemen en financiële uitdagingen, krijgt de paardensportvereniging voor mindervaliden, De Gravenruiters, eindelijk groen licht voor de bouw van een langverwachte manegehal. Na steun van het lokale bedrijfsleven en een succesvolle demonstratie bij het stadhuis, heeft de gemeenteraad 50.000 euro toegezegd, en heeft de vereniging meer dan 300.000 euro opgehaald via sponsors en geldschieters.

Met deze geweldige steun kunnen ze verstandelijk en lichamelijk gehandicapten de mogelijkheid bieden om paard te rijden, met name zwaar meervoudig gehandicapten. De therapeutische waarde van het paardrijden is aanzienlijk voor deze hulpbehoevende mensen. De bouw van de 1,3 miljoen euro kostende manegehal begint in januari, met als doel deze voor de zomer gereed te hebben. Vervolgens staat nieuwbouw van kantine, toiletten en andere basisvoorzieningen op de planning, waarvoor nog 2,5 ton financiering nodig is.

De Gravenruiters zal de nieuwe accommodatie gebruiken om dagbesteding te bieden aan cliënten van Avelijn en JP van den Bentstichting, waarbij 80 vrijwilligers en professionele instructeurs paardrijden mogelijk maken voor honderd mensen met een beperking. De vereniging is dankbaar voor de steun van het lokale bedrijfsleven en hun buren aan De Bosrand, die hen tijdens een periode van noodvoorziening in een witte tent hebben bijgestaan. De nieuwe faciliteiten zullen een enorme boost betekenen voor hun gemeenschapsdienstverlening.



Bron: Tubantia