Bewijs van paardenmishandeling bij stal in Oelde (Duitsland)

Bewijs van paardenmishandeling bij stal in Oelde (Duitsland)

Afgelopen woensdag werden vijftien paarden op een manege bij Oelde gered door politie en de veterinaire dienst. De paarden hadden sporen van ernstige mishandeling, met choquerende videobeelden die dat bewijzen. 

Op één van de beelden is te zien hoe een paard vastgebonden in z'n stal staat waarop een man met een metalen schop het paard brutaal te lijf gaat. Alsof dat nog niet erg genoeg is, neemt hij er later nog een hooivork bij waarmee hij het paard herhaaldelijk steekt.

De beelden die de zware mishandelingen bewijzen werden opgenomen via een videocamera dat in het geheim in de stal opgehangen was door een rij-instructeur. Zij merkte op dat de paarden zich soms wel heel raar gedroegen. Maar best ook want de beelden brengen enorme wreedheden aan het licht die via de rij-instructeur overgebracht werden naar het veterinair bureau. De autoriteiten zagen meteen de ernst van de zaak in en reageerden onmiddellijk met een aangifte van dierenmishandeling. 

Woensdagochtend werden alle paarden door de medewerkers in samenwerking met de politie van de manege geëvacueerd en naar twee andere stallen in de buurt overgebracht. Naast de paarden werden ook jachtgeweren van de staleigenaar in beslag genomen. Die laatste reageerde (nog) niet op de feiten. Ze weigeren commentaar te geven. 

Degene die aan de alarmbel trok, wenst voor alle zekerheid anoniem te blijven. Maar ook andere ruiters betuigden eerder al hun zorgen over de wantoestanden op de stal, waarop ze de autoriteiten inlichtten. Die konden niks doen gezien er geen bewijzen konden worden gevonden door bezoekende dierenartsen bij de dieren. Maar daar brachten de videobeelden nu dus verandering in. 

Bron: WDR