Beste springruiters ter wereld klaar om te knallen aan Franse Riviera tijdens Longines Global Champions Tour van Ramatuelle, Saint-Tropez

Beste springruiters ter wereld klaar om te knallen aan Franse Riviera tijdens Longines Global Champions Tour van Ramatuelle, Saint-Tropez

Een indrukwekkende line-up van springruiters komt deze week in actie in Ramatuelle / Saint Tropez, als aftrap van de aanval langs de Franse Rivièra met dit sprankelende evenement op de Longines Global Champions Tour kalender.


Aan het hoofd van het peloton staat de nummer 1 van de wereld en 2021 LGCT kampioen Peder Fredricson. Na zijn overwinning in de LGCT Grand Prix van St Tropez vorig jaar zal Fredricson op zoek zijn om zijn golf van succes voort te zetten. Hij wordt vergezeld door een veld van wereldklasse met Henrik von Eckermann, Laura Kraut, Maikel van der Vleuten, Simon Delestre en Harrie Smolders die allemaal in actie komen voor het vijfde evenement van de kampioenschapsrace.

De leider in het algemeen klassement van de LGCT, Ludger Beerbaum, staat aan de leiding sinds de eerste etappe van het kampioenschap van 2022 en zal deze etappe van thuis uit volgen om te zien of young gun Gilles Thomas in staat zal zijn om de kloof te dichten. Pieter Devos en Christian Kukuk zitten hen ook op de hielen en zijn de laatste tijd in fenomenale vorm, dus alles staat op het spel in deze cruciale fase.

Deze week zullen drie vorige winnaars van de LGCT Grand Prix van St Tropez aanwezig zijn om een dubbelslag te slaan: Jessica Springsteen, Ben Maher en Christian Ahlmann hebben hun zinnen gezet op de prijs en een exclusief gouden ticket voor de LGCT Super Grand Prix in Praag aan het einde van het jaar.

De Longines Athina Onassis Horse Show (LAOHS) vindt plaats in het chique resort Ramatuelle/Saint Tropez aan de Rivièra. De ruiters trekken naar het legendarische strand van Pampelonne, met zijn turquoise water en benijdenswaardige blauwe luchten. In totaal worden honderd ruiters en bijna 200 paarden verwacht, die meer dan twintig landen vertegenwoordigen.

Grote namen die dit weekend aanwezig zullen zijn, zijn Malin Baryard-Johnsson, Scott Brash, Harry Charles, Kevin Staut, Spencer Smith, Niels Bruynseels, Edwina Tops-Alexander, Bertram Allen, Edward Levy, Pieter Clemens, Evelina Tovek, Olivier Robert, Roger-Yves Bost, Athina Onassis en Jerome Guery.

De atleten bereiden zich voor op adembenemende wedstrijden in de zonovergoten bestemming die synoniem staat voor elegantie en stijl. Met gloednieuwe veranderingen aan het evenement voor 2022, waaronder een vernieuwde configuratie van ons glamoureuze LAOHS-winkeldorp, een verbluffende nieuwe sfeervolle "Piazza", met zijn centrale champagneontmoetingsbar die open is van zonsopgang tot zonsondergang en een "afterparty" in Saint Tropez-stijl elke dag met internationale dj's en opwindende liveoptredens, wordt de show een niet te missen weekend! 


Bron: persbericht Longines Global Champions Tour 
Foto: persbericht Longines Global Champions Tour