Bekende Holsteiner fokker aangeklaagd door Openbaar Ministerie voor verwaarlozing

Bekende Holsteiner fokker aangeklaagd door Openbaar Ministerie voor verwaarlozing

Het Duitse Openbaar Ministerie heeft na onderzoek te voeren naar Manfred von Allwörden, een bekende fokker van Holsteiner paarden, nu ook officieel klacht ingediend. De aanklacht betreft het verwaarlozen van ruim 1000 paarden... 

Zowel het Openbaar Ministerie als het bevoegde veterinaire bureau van het onderzoek konden eerder nog niet bevestigen wat de stand van zaken was. De fokker kreeg bepaalde voorwaarden opgelegd die hij moest invoeren om te mogen blijven zaken doen, maar verzaakte aan enkele van die voorwaarden. Hij heeft zelfs juridische stappen voorbereid om enkele bevelen aan te klagen. 

Ook het Holsteiner Verband heeft de feiten te horen gekregen en is mee ingestapt in de zaak.

Momenteel loopt er van het Openbaar Ministerie uit enkel nog maar een klacht tegen Manfred von Allwörden en zal de rechtbank moeten beslissen of ze er een zaak rond opstarten of niet. De aanklacht handelt zich over 14 paarden die geëuthanaseerd zijn vanwege nalatigheid. 

Letterlijk staat er:

"De verdachte wordt verweten in zes juridisch onafhankelijke gevallen in de periode van juni 2021 tot oktober 2022 gewervelde dieren telkens door nalatigheid langdurige of herhaalde aanzienlijke pijn of lijden te hebben berokkend."

Het woord 'gewervelde dieren' slaat op meer dan 1000 paarden die onder het bezit van von Allwörden vielen met betrekking op de jaren 2021 en 2022. Ondanks het aansporen tot verbetering van meerdere instanties zou er weinig tot geen verandering zijn. 



Bron: St Georg