Beauville Z is FEI paard van het jaar. "Hij is gewoon extreem clever..."

Beauville Z is FEI paard van het jaar. "Hij is gewoon extreem clever..."

Het FEI heeft Beauville Z  (Bustique) uitgeroepen tot paard van de maand. De Olympisch brons-winnaar van Maikel van der Vleuten wordt in de kijker gezet via de internationale federatie. "Beauville had vorig jaar zelf het paard van het jaar kunnen zijn..." klinkt het.

"Het was een verrassing toen Beauville Z de medaille won in Tokio. De 11-jarige bruine won afgelopen jaar ook nog eens de FEI Nations Cup finale in Barcelona. Hij verdiende beide podia zonder meer..."

“Beauville werd in Tokio ingezet toen Maikels eerste keus Dana Blue geblesseerd raakte.” De bruine komt uit de fokkerij van Pascal en Monique Habets.

Hij heeft een super ingesteldheid en is extreem voorzichtig

"Beauville was al acht jaar oud toen Maikel in het zadel ging zitten. Maar zoals alle ruiters die hem voorgingen was hij meteen extreem enthousiast en merkte het potentieel." vertelt voormalig eigenaar. "Beauville is extreem clever. Ik heb nog nooit het gevoel gehad dat ik hem iets teveel vroeg. Tot dusver is hij echt HET paard zonder meer. Ik probeer daarom ook goed naar hem te luisteren en wil opbouwen zonder te forceren." vertelt Van der Vleuten.