Arjan Jansen van Stoeterij Kortland overleden

Arjan Jansen van Stoeterij Kortland overleden

Arjan Jansen, eigenaar van Stoeterij Kortland is 1 maart jl. overleden. Arjan was een zeer bekend gezicht in de paardenwereld. Eerst als bedrijfsleider en hoofd fokkerij voor Stoeterij Broere, wat hij voor bijna 10 jaar heeft gedaan.

In 2020 nam Arjan het bedrijf over en kreeg het de naam Stoeterij Kortland.

De liefde voor paarden en met name voor de hengstenhouderij was bij Arjan al sinds jongs af aan aanwezig. Met een goedgekeurde Welsh pony dekhengst fietste hij als kleine jongen het Drentse platteland over om de merries te bedienen. Vanuit de Welsh pony’s werd de overstap naar de Friese paarden gemaakt waar hij zich voor verschillende werkgevers bezig hield met keuring klaarmaken, beleren en fokkerij. In de loop der jaren specialiseerde Arjan zich in de voortplantingsbegeleiding van merries en volgde hij op dit gebied alle ontwikkelingen.

 

Naast de dressuur en springpaarden fokkerij was Arjan een groot fan van het Friese paard en een bekend gezicht op de Friese keuringen. Arjan stond altijd voor iedereen klaar, was een paardenman pur sang en zal door velen worden gemist.


bron: Persbericht