Amazone breekt rug en paard gewond na aanval loslopende hond

Amazone breekt rug en paard gewond na aanval loslopende hond

Een ruiter en een paard zijn woensdag 27 maart rond 15.00 uur gewond geraakt bij een incident op de Kloosterlaan in Lage Vuursche. Dat schrijft Natuurtoezicht Gemeente Baarn op Facebook. Het paard werd opgejaagd door een hond die niet was aangelijnd en onder appèl stond. De ruiter is tijdens het incident van het paard gevallen en moest met spoed worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Zij liep hierbij een gebroken ruggenwervel op. Eén van de ruiters kwam uit Soest. Hoe het met het paard is, is niet bekendgemaakt. Een tweede paard dat bij het incident aanwezig was bleef ongedeerd. ,,Gelukkig wisten de paarden een veilig plekje te vinden en zijn daar opgevangen door bezorgde burgers”, laat Natuurtoezicht Gemeente Baarn weten. De exacte locatie van het incident is niet bekendgemaakt. Politie Baarn heeft getuigen gehoord en de gegevens van alle betrokkenen genoteerd. De persoon die de hond uitliet staat een bestuursrechtelijke sanctie te wachten.

Een woordvoerder van de politie bevestigt het gebeuren. ,,We hebben een aantal getuigen gesproken en het lijkt er op dit moment op dat twee paarden schrokken van een loslopende hond en toen op hol sloegen. Een ruiter kwam ongelukkig ten val en raakte zwaar gewond. De andere ruiter kwam met de schrik vrij. Een paard raakte gewond, waarschijnlijk doordat het dier ook onderuit ging.”


bron: Baarnsche Courant