Almelose Jaap Pont krijgt KNHS Golden Star-award. "Alles begon toen mijn dochtertje ging rijden..."

Almelose Jaap Pont krijgt KNHS Golden Star-award. "Alles begon toen mijn dochtertje ging rijden..."

Op zaterdag is de eerste KNHS Golden Star-award uitgereikt. Een onderscheiding die de toewijding, passie en sportiviteit van vrijwilligers binnen de paardensport viert.

Uit een grote selectie aanmeldingen werden 22 vrijwilligers en hun aangevers uitgenodigd op het NK dressuur voor de uitreiking van deze award voor de vrijwilligers. Zij stonden symbool voor alle enthousiaste vrijwilligers in hun regio. Terwijl de vrijwilligers met hun bos bloemen in de hoofdpiste stonden werd op het hart gedrukt dat er geen paardensport kan bestaan zonder hun fantastische inzet.

Ook maatschappelijk heel betrokken
Hoewel het geen gemakkelijke opdracht bleek uit de geselecteerde 22 één vrijwilliger te kiezen is het toch gelukt. Onze eerste ‘Golden Star’ heet Jaap Pont en is al sinds 1984 een vaste kracht bij de Looleeruiters uit Almelo. Hij is iedere dag op het Twents Hippisch Centrum te vinden, waar hij zorgt voor de pony’s en voor het onderhoud. Daarnaast is hij actief als bestuurslid, niet alleen van het Hippisch Centrum, waarvan hij voorzitter is, maar ook als bestuurslid van de Looleeruiters en de Almelose Ruiterdagen. Voor dit laatste evenement zit hij ook in de sponsorcommissie en vult vrijwilligerstaken in van het opbouwen van het terrein tot parkeerwacht of ringmeester. Erg opvallend is dat hij voor het dagelijks onderhoud van het Hippisch Centrum contact heeft gezocht met de reclassering en op de doordeweekse dagen zo’n vier mensen begeleidt. Dat maakt hem ook nog eens heel maatschappelijk betrokken.

Onmisbaar
Jaap Pont is opgegeven door Marlous Voskamp, die emotioneel is bij het horen van de uitslag. “Onze Jaap is onmisbaar. Hij staat altijd klaar, is goedgehumeurd, lief en de allerbeste vrijwilliger."

Memorabel moment
Jaap zelf geniet elke dag nog van wat hij doet en denkt er nog niet over om te minderen of te stoppen. “Ik ben begonnen omdat mijn dochtertje van vijf destijds ging rijden, voor die tijd had ik niets met paarden. Eerst door een keertje te helpen bij een wedstrijdje. Dat werd steeds een beetje meer. Deze erkenning vandaag is wel een heel memorabel moment, dit zal ik nooit meer vergeten, wat mooi!”

bron: KNHS.nl