Alex van Silfhout, Edwin Hoogenraat en Renske Kroese steunen Koosje over de oceaan ...

Alex van Silfhout, Edwin Hoogenraat en Renske Kroese steunen Koosje over de oceaan ...

Koosje is een 15-jarige scholiere die volgend schooljaar samen met 30 andere kinderen de oceaan over wil zeilen. Onderweg doen ze naast hun school- en zeilwerk veel projecten rondom cultuur en natuur. Om dit mogelijk te maken heeft Koosje een behoorlijk fonds nodig, die ze bij elkaar hoopt te krijgen via de loterij.


Koosje is lid van Rijvereniging Voorwaarts in Kootwijkerbroek. Daar rijdt ze met haar pony Titan, waar ze L1 dressuur, B springen en B-SGW mee rijdt. Omdat haar zus actief is in de eventing, heeft Koosje via via best een groot netwerk in de paardensport. Vandaar het idee voor de loterij met de hippische prijzen. Maar om het doelbedrag van maar liefst 25.000,- te bereiken moet Koosje best wat loten verkopen, dus ze hoopt dat ze met deze aantrekkelijke prijzen een groter publiek kan aanspreken.


‘Het was heel leuk hoe Alex, Edwin en Renske reageerden’ zegt Koosje. ‘Ik vertelde mijn ambitieuze plan, en in de paardensport barst het natuurlijk van de ambities, dus dat herkenden ze wel. Ze waren bereid mij te helpen die ambitie te bereiken door met trainingen te sponsoren. Nu nog hopen dat iedereen loten gaat kopen!’ Koosje zal haar pony wel missen. ‘Gelukkig maakt mijn moeder vaak ritjes op de hei met ‘m. En als we in Panama aankomen en we krijgen de opdracht naar een ander gebied te reizen, dan doe ik dat misschien wel te paard!