5 goede voornemens voor paardenliefhebbers

5 goede voornemens voor paardenliefhebbers

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat brengt ook goede voornemens met zich mee. Meer sporten, gezonder eten, minder online shoppen... Maar wat zijn jouw goede voornemens voor zowel jezelf als jouw paard? Wij geven alvast inspiratie om van 2022 een succesvol paardenjaar te maken! 



1. Voor de springruiters: meer dressuurles nemen 

We horen het niet graag, maar dressuur is de basis van alles en dat vereist ook het regelmatig nemen van dressuurlessen. Veel springruiters vinden dressuur te saai en willen dan ook liefst een dressuur training vermijden. Maar hoe we het ook draaien of keren, zonder correcte dressuuroefeningen op regelmatige basis te oefenen geraken we ook niet rond in ons springparcours. Dus boek die dressuurlessen in 2022! 

2. Minder (online) shoppen 

Kan jij ook onmogelijk een ruiterwinkel buiten stappen zonder een mandje vol nieuwe spullen? Of surf jij ook dagelijks op alle leuke online paardenshops? Je bent zeker niet alleen. Als je van deze gewoonte wil afstappen probeer bijvoorbeeld een maandelijks budget op te stellen voor al het nieuw materiaal. Een ander idee is om eens een nieuwjaarsschoonmaak te houden. Wie weet wat kom je nog allemaal tegen! 

3. Meer variatie in je training 

Ben jij ook wel eens schuldig aan elke dag dezelfde oefeningen in de piste te doen? Probeer in 2022 meer variatie in je training te brengen. Oefen eens met cavaletti's, ga op wandeling, maak een tripje naar de zee... Er zijn zo veel mogelijkheden! 

4. Trailertraining 

Het woord alleen al geeft sommigen onder ons koude rillingen. Is jouw paard geen fan van de trailer of camion en stel je het echt elke keer weer uit om op te oefenen? Grijp het nieuwe jaar aan met hier eindelijk wat meer aandacht aan te besteden. Maak van 2022 hét jaar waarin jouw paard blindelings op de trailer durft te stappen! 

5. Regelmatig je materiaal poetsen 

Maak er een gewoonte van om in het nieuwe jaar je materiaal regelmatiger te poetsen, en dus niet 3 keer per jaar... Zodra je er een gewoonte van maakt zal het geen hele opgave meer zijn om je poetsspullen boven te halen. Bovendien zien je spullen er dan altijd flitsend uit, wie wil dat nu niet? 

Bron: Equnews 

Foto: Photo by Lana Werper on Unsplash