16 springhengsten toegelaten tot KWPN-fokkerij

16 springhengsten toegelaten tot KWPN-fokkerij

Alle 16 deelnemende springhengsten hebben zojuist in Ermelo het dekbrevet toegekend gekregen. Met 84,5 punten was de Apardi-zoon Napardi de best scorende.


De fokkers hebben daarmee weer heel wat nieuw talent erbij gekregen om uit te kiezen komend seizoen. Van de 16 goedgekeurde hengsten scoorden er tien een totaal van 80 punten of hoger, aangevoerd door Napardi (Apardi uit Zahna ster sport-spr prest van Cornet Obolensky, gefokt door Bart Bles en Levent Dutkun) van De Radstake en Robert Puck. “Dit is een zeer goed ontwikkelde hengst die zich zeer goed laat rijden, en met goed lichaamsgebruik, reflexen en vermogen springt”, sprak Cor Loeffen, die de hengsten samen met Wout-Jan van der Schans en voor het laatst met Henk van den Broek beoordeelde. Voor vermogen prijkt een 9 op de lijst van Napardi.

De vijfjarige Defender VDS Z (Dominator uit Atureusa S keur sport-spr van Padinus, fokker Daphne van der Schaar) van Herman Verhagen en premiehengst Nouri W VDL (Cohinoor VDL uit Cuba Libre W Z elite IBOP-spr D-OC van Carrera VDL, fokker K.J. van Weperen) van VDL Stud kwamen uit op een mooi totaal van 83,5 punten. Net een half puntje meer dan de zesjarige reservekampioen van de Blom Cup: Lambrusco (Entertainer uit Total Touch stb-ext pref prest van Lux) van fokker Pieter Keunen en Stal Hendrix. In totaal kreeg de VDL Stud vijf hengsten ingeschreven.

Om 13.45u vervolgt het verrichtingsexamen met de dressuurhengsten en dit is uiteraard ook gratis te volgen via de livestream van KWPN.tv.

Bron: KWPN