Coconut Zoetendale Z is eyecatcher bij vrijspringen in Vleteren

Coconut Zoetendale Z is eyecatcher bij vrijspringen in Vleteren
Voor de 21ste keer werd door Vleteren in België een wedstrijd vrijspringen voor jonge paarden en pony’s ingericht. De opkomst was iets kleiner dan vorig jaar maar nog heel behoorlijk (71 inschrijvingen) ondanks een verminderd fokkerijgebeuren.

Er werd gestart met de reeks voor pony’s. Samie van de Veldbalie van Roger Sierens uit Oedelem werd de verdiende winnaar. Een robuuste pony, die wat aarzelend begon, maar toch telkens vlotte sprongen liet zien.

In de reeks voor 4-jarigen bleef de overwinning in Vleteren. Maquitana de Fleterne van Jean Claude Parret uit Vleteren won deze proef met een goed springend product van Hunters Canatano Z  x Garenco.

Bij de 2-jarigen was er meer strijd. Wat opviel was dat deze jonge paarden allemaal  goed en vlot sprongen. Voor het eerst werd een Franse fokker, eigenlijk een Belg die in Frankrijk woont, winnaar van één van deze proeven. Hiervoor zorgde Obama de la Linière (Marius Claudius x Figo de Muze) van fokker Jeroen Lissens uit Rexpoëde (Frankrijk). Een compacte hengst die met veel vermogen en techniek zijn sprongen afwerkte.
Tweede werd Opaline (Jamal vd Heffinck x Cooper vd Heffinck) van fokker eigenaar Johan Lannoo uit Pittem. Deze grootramige merrie, winnares in Torhout, sprong ook met veel vermogen.

Bij de 3-jarigen hadden we twee reeksen. De eerste reeks werd gewonnen door Coconut Zoetendale Z (Caspar x Pachat II) van de familie Tuypens-Lootens uit Maldegem. Dit was de eyecatcher van deze wedstrijd. Hij sprong met heel veel vermogen, een mooie techniek veel souplesse en steeds dezelfde sprongen. Bij de overkamping tussen de twee reekswinnaars werd hij terecht als dagkampioen aangeduid.
Plaats twee kwam toe aan Scenorrado vd Hunters (Hunters Scendro x Corrado I).

De tweede reeks 3-jarigen kende twee winnaars. Enerzijds Niarado du Langwater Diarado x Eighty eight Keys XX) van Eric Van Rijckevorsel uit Zwevegem en Asanova de Wijnendale (Can Remember x Carthago Z) van Dirk Vanbossel uit Torhout. In deze reeks zat de top 6 heel dicht bij mekaar slechts 1 % verschil in punten.

6R0A2655_resize 6R0A2841_resize 6R0A2928_resize 6R0A3062_resize 6R0A3218_resize