Castenray maakt zich op voor Internationale Eventing

Castenray maakt zich op voor Internationale Eventing
Op 6, 7 en 8 mei worden in Castenray weer de jaarlijkse Eventing wedstrijden gehouden. Er zijn nationale rubrieken voor pony’s en paarden, waarvoor zich rond de vierhonderd deelnemers hebben aangemeld. De wedstrijden beginnen op vrijdagmiddag met enkele ponyrubrieken en de B-rubriek voor paarden. Al deze ruiters en amazones moeten een dressuurproef en een springparcours afleggen, daarna moeten zij een Cross Country rijden door weilanden en bossen met sprongen over vaste, natuurlijke hindernissen. Ook op zaterdag en zondag worden wedstrijden gehouden voor de verder gevorderde paarden en pony’s.

Naast de nationale wedstrijd worden ook twee internationale rubrieken gehouden met een internationaal deelnemersveld. Deelnemers uit België, Denemarken en Duitsland strijden tegen de Nederlandse ruiters en amazones. Op zaterdag rijden zij een Cross Country en ook op zondagmiddag wordt een internationale Cross Country gereden over een traject van ongeveer drie kilometer.

Rond de wedstrijd worden een aantal andere activiteiten georganiseerd. Zo worden op donderdag trainingen gegeven aan beginnende eventing ruiters en worden op zaterdag de jongste ruitertjes en amazones in de kunst van de eventing ingewijd door onze eigen Limburgse internationale amazone Laura Hoogeveen. Na de training mogen zij een parcours met vaste hindernissen en balkenhindernissen springen onder de titel “Go for Gold Kids, my first eventing”.

Op zondagmiddag is er voor elk wat wils op het wedstrijdterrein met demonstraties van de Friese Paarden Carrousel Phaidra, een western demonstratie door Wendy van Osch, een showprogramma van de voltige groep de Wittegheit waar interactief aan deelgenomen kan worden, Marieke Kodde laat met haar Kodde Kudde zien hoe de schapen bij elkaar gehouden worden, en voor de kleinsten is er de kinderboerderij van de Loi.

Wie zich wil laten rijden kan in de koets van Herberg de Lindehoeve stappen voor een rondrit. De koets wordt getrokken door machtige Nederlandse Trekpaarden.

Op zondag middag wordt de internationale CCI* rubriek beslist in de springring en wordt de internationale CIC* rubriek in de Cross Country beslist.

Voor meer informatie kijk op www.sgwlimburg.nl