Zygrande le Coupied niet afgeleverd bij Verboort

Zygrande le Coupied niet afgeleverd bij Verboort

Het Grand Prix paard Zygrnade le Coupied (v. Krack C) wordt inmiddels sinds 2 september vermist. Dit geldt ook voor amazone Ceylan Avinal, die het paard gisteren had moeten afleveren bij eigenaar Theo Verboort. Echter is het paard niet afgeleverd.


Het paard was 14 dagen geleden via de rechtbank aan Theo Verboort toegewezen na een jarenlange rechtszaak over de eigendom van het paard. Na de vermissing van Zygrande spandde Verboort met spoed een kort geding aan, omdat hij vreesde dat het paard nooit meer terecht zou komen. De advocaten van Avinal en ook haar moeder pleitten in de rechtbank van Breda voor het recht op retentie. Voor de rechter was in ieder geval één ding duidelijk: ‘Er is al een vonnis dus dat paard moet vrijdag terug zijn’.


Over twee weken zal de rechter uitspraak doen over dit kort geding. Dat is dus ruimschoots na het verstrijken van de deadline die gisteren verviel. Mr Gea Stibbe: ‘Ik weet dat de deadline verstreken is maar ik heb nog geen contact gehad met Avinal dus ik kan hier nog geen verdere uitspraken over doen’.


De moeder van Avinal, Diana Adriaansen, werd in Breda bijgestaan door advocaat Wensing. Zij eisen als tegeneis een retentievordering. Zygrande heeft zijn opleiding naar het hoogste niveau genoten onder Avinal, waarnaast haar moeder alle jaren voor de stallingskosten heeft opgedraaid. "Wij hebben geen andere geluiden gehoord dan dat het paard inderdaad nog niet is afgeleverd. Volgens het standpunt van Avinal is er op dit moment te weinig bekend over het vervolg inzake het faillissement. Indien er al sprake zal komen van teruggave van het paard, zal het hoe dan ook verkocht moeten worden en gaat het geld naar de schuldeisers. In onze verdediging voeren wij dan ook aan dat mevrouw Adriaansen 7 jaar lang de kosten van stalling en training zal moeten terugkrijgen van Verboort. Dit bedrag komt uit op €150.000,-. Die procedure zullen wij hoogstwaarschijnlijk volgende week opstarten", aldus Wensing.


Advocaat aan de kant van Verboort, Danny Nomen, verklaard: "Het paard is nog niet teruggebracht. Ondanks de uitspraken van maar liefst 3 rechters waarin mevrouw Avinal in het ongelijke is gesteld en er dwangsommen zijn opgelegd. Door het niet afleveren van het paard zal er per dag een dwangsom van €10.000,- worden geëisd". Er zou gisteren contact worden gelegd met Mr Stibbe, maar dit bleek niet mogelijk te zijn omdat deze geen contact had gehad met Avinal.


"Er zal ongetwijfeld nog wel het één en ander gebeuren de aankomende dagen. Maar vooralsnog is er nog weinig over te zeggen", vertelt Nomen.