Vanmorgen ging het strafproces omtrent Ger Visser verder, toen zijn zoon Ger Visser Jr werd gehoord in de Eurocommerce zaak. Visser Jr wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan faillissementsfraude dor het aannemen van grote geldbedragen van zijn vader. Visser verklaart echter dat dit allemaal viel onder sponsoring van zijn toenmalige springstal. Voormalig Eurocommerce-topman Ger Visser betaalde zijn zoon € 600.000 voor het dode springpaard Singapore. Dit vermoedt het Openbaar Ministerie (OM), zo bleek donderdag voor de rechtbank in Almelo. Visser senior staat daar met zijn, zoon, dochter en echtgenote terecht op verdenking van fraude rond het faillissement in 2012 van kantorenfonds Eurocommerce. De omstreden transactie tussen vader en zoon Visser eind 2011 met het overleden paard is onderdeel van hun vermoede malversaties rond het bankroet. Eurocommerce financierde en bezat een dure stal met 132 prijswinnende paarden. Met die paarden heeft de familie Visser volgens het OM op grote schaal gerommeld, ten koste van schuldeisers van Eurocommerce. Terugwerkende kracht Singapore is 31 januari 2012 overleden. Het OM vermoedt dat vader en zoon Visser nadat het paard dood was op papier met terugwerkende kracht een verkoop van het paard hebben gefabriceerd, om een storting van zes ton op 23 december 2011 van vader aan zoon te legitimeren.

 De rechtbank houdt Visser junior een reeks aanwijzingen voor van deze vervalsing. In de door de Fiod in beslag genomen map van paardenverkopen over 2010-2011 van staleigenaar Gevi Gorssel BV (onderdeel van Eurocommerce) ontbrak bijvoorbeeld de factuur van de verkoop door vader van Singapore aan zoon Visser.
Volgens de rechtbank valt ook op dat volgens het formele factureringssysteem van junior de factuur nummer 1 op 30 december 2011 is gedateerd. Factuur nummer 2, over de verkoop van Singapore, dateert van 23 december 2011. ’Dat is gek,’ zegt een rechter, ’dat een latere factuur eerder is gedateerd’. December 2011, enkele maanden voor het faillissement van Eurocommerce, verkocht Visser senior de hele stal met 132 paarden aan zijn zoon voor € 4,7 mln, waarbij hij € 38 mln schuld van de stal aan Eurocommerce werd kwijtschold. In de daaropvolgende maanden wist junior 91 paarden van deze verzameling voor € 17 mln te verkopen.   Lees het hele verslag in het FD