Jan Tops koopt Sprunger's Bacardi VDL

Een enorme knauw ontstaat er in het Zwitserse team met de verkoop van het toppaard Bacardi VDL. De VDL Corland zoon is namelijk aangekocht door Jan Tops.

Volgens Grandprixreplay sprong de Zwitserse Janika Sprunger deze maand haar laatste wedstrijd met Bacardi. Zij kwamen nog aan de start in de vijfsterren Wereldbekerwedstrijd in Sharjah. Het tweetal miste hun start dit jaar niet door direct de Wereldbekerwedstrijd van Dubai te winnen.

De KWPN hengst werd gefokt door F. Van der Linden en genoot zijn opleiding onder Jos Lansink die hem op het Wereldkampioenschap voor de zevenjarige paarden naar het zilver stuurde. In 2014 nam vervolgens Janika Sprunger plaats in het zadel die vervolgens twee jaar laten in Eindhoven op een zesde plaats eindigde. Op de Stephex Masters in Brussel was er eveneens in dat jaar een derde plaats, terwijl er een jaar later werd gewonnen op Ascona. In de Grote Prijs van Doha werden ze in 2017 tweede en vorig jaar in Rotterdam was er zowel in de Nations Cup als de Grote Prijs een derde plaats voor het tweetal.