Vivaldi-dochter Mocca met 30.000 euro veilingtopper bij KWPN

Vivaldi-dochter Mocca met 30.000 euro veilingtopper bij KWPN

De tweede editie van de online veiling voor drie- en vierjarige potentiele sportpaarden zit erop! Nieuw dit jaar was dat de inschrijving ook geopend was voor vierjarige talenten. Voor 30.000 euro werd Mocca (v.Vivaldi) de veilingtopper van de avond. De merrie vertrekt naar een trouwe klant in Nederland.

Het duurste springpaard was de Herald III-dochter Miola VHS, zij blijft in Nederland voor 18.000 euro. Drie paarden gaan de landsgrenzen over naar Canada. Ook zijn er paarden verkocht naar onder andere Hongarije, Duitsland, Zweden, United States en Bulgarije.


“Het was de eerste keer dat we deze veiling hebben georganiseerd in deze periode. De veiling is succesvol verlopen en we zijn verheugd met wederom veel buitenlandse kopers” is Wim Versteeg, namens het salesteam, enthousiast. “De veiling was gemixt met drie- en vierjarige dressuur- en springpaarden. Er is veel vraag naar zowel drie- als vierjarige paarden. In augustus komt er een vervolg op deze veiling. De veiling zal zeker interessant zijn omdat daar naar verwachting meerdere keuringspaarden worden aangeboden.”


In totaal gaat 62% van de paarden de landsgrenzen over en brachten zij gemiddeld ruim 11.158 euro op.


bron: KWPN.nl