Vijfjarige Kazelli VDL voor 39.000 euro naar nieuwe eigenaar

Vijfjarige Kazelli VDL voor 39.000 euro naar nieuwe eigenaar

De vijfjarige Kazelli VDL (Arezzo VDL x Indoctro) was met 39.000 euro de veilingtopper deze avond en vertrekt naar Amerika. Mario Everse en Alan Waldman kijken terug op een goede veiling. “Met realistische prijzen en voor iedereen zat er wel wat bij. We verkochten ze vanaf 5.500 euro.”

“Dat Kazelli VDL de duurste werd, is geen verrassing. Wel is het een leuk verhaal. De inzenders, Italianen, kochten er eerder al één in onze veiling en wilden via ons ook een paard verkopen. We maakten op basis van toegestuurde video’s een selectie en lieten Kazelli VDL naar Nederlands overkomen. Mooi dat het zo gaat, de markt in Italië is immers ook rustig vanwege het Corona virus. Het is ook wel een heel interessant springpaard. Die gaat Grote Prijzen springen in de toekomst. Ze had mezelf ook wel gepast”, vertelt Mario Everse.


De negenjarige, reeds 1.45m geklasseerde Go-Go (Cardento x Lux) vertrekt voor slechts 23.000 euro naar China. “Ja, dat was minder dan we hadden gehoopt, maar we houden wel een veiling om te verkopen en wat stallen leeg te krijgen. Dat is het eerste uitgangspunt. De een brengt wat minder op, de ander soms meer dan verwacht. Als je een veiling organiseert moet je het alles bij elkaar zien en dat was best goed. Ja, er zijn natuurlijk wel wat paarden die niet verkocht zijn, maar zo gaat dat op elke veiling. Er was toch veel beweging online. Er waren terugkerende klanten, maar ook veel nieuwe klanten die we geluk gunnen en hopelijk in de toekomst nog eens terugkomen.”


persbericht