Flanders Embryo Auction overwint internetdefect met 22.000 euro gemiddeld

Flanders Embryo Auction overwint internetdefect met 22.000 euro gemiddeld

De Flanders Embryo Auction op vrijdagavond 9 oktober in het Noorse Arneberg Equestrian Center, de laatste van het jaar, werd er één om niet snel te vergeten. Geplaagd door internetproblemen, waardoor de online biedingen stagneerden en de livestreaming wegviel, maar gesteund door een sterk Noors kopers peloton en klanten die de telefoon pakten kwam de gemiddelde prijs op 22.000 euro uit.

De animo voor de springveulens die in 2021 worden geboren, was enorm. Springruiters en handelaar Geir Gulliksen gaf de veiling ter plekke een geweldige boost door zijn sponsor te adviseren om nummer 1, de Chacco Blue uit de halfzus van Ben Maher’s Explosion, vast te leggen voor 26.000 euro. Even later legden ze ook de hand op de voorspelde veilingtopper, de Chacco Blue uit de volle zus van Emerald, voor 42.000 euro.

“De veiling ging direct goed van start, totdat het internet op de locatie wegviel bij nummer zes. We werden direct overspoeld met berichtjes en telefoontjes van de mensen die online aan het meekijken waren en dan realiseer je je weer dat je zonder internet niet meer kan. Het is de life line van ons veilingconcept. Live veilen, online kunnen meebieden. Het internet bleef een uitdaging, maar de veiling kon na een break weer door. Ondanks alles waren de prijzen echt heel goed. De mensen bleventer plekke en thuis enthousiast en geïnteresseerd”, vertellen Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts.