Heartbreaker - Chacco-Blue nakomeling veilingtopper voor 33.000 euro

Heartbreaker - Chacco-Blue nakomeling veilingtopper voor 33.000 euro

Twaalfde ESI-Eliteveulens Hybrid Auction was een groot succes. Het was er een waar veulenfestijn in Klein Roscharden. 

De aangeboden collectie van de ESI Eliteveulens Auction was felbegeerd bij klanten van over de hele wereld. De jonge vedetten uit uitstekende merriestammen werden voorgesteld in het decor van CSI Klein Roscharden. In zomerse sferen en een geweldige stemming werd de vrijdagavond omgetoverd tot een echt feest met de veulens in de spotlight. 

De titel van meest duur verkochte veulen was voor Hans Albers Z, met de klinkende afstamming Heartbreaker - Chacco-Blue - Andiamo. De veelbelovende hengst kwam voor 33.000 euro in de handen van meesters uit Zuid-Oldenburger. 

De opvolger was eveneens een hengstenveulen uit Chacco-Blue - Carthago - Caletto II, die voor 32.000 euro in de handen van een grote hengstenfokker uit Schleswig-Holstein komt. 

Het meest succesvol waren de hengsten uit fokkerij Klatte. Charthago Blue Old overtuigde met zijn ideaaltype qua uiterlijk maar liefst met 7 veulens. Met een totaalsom van 71.000 euro, bracht elke nakomeling gemiddeld 10.150 euro op. Armison, de hoofdvererver van 2019, werd gerepresenteerd door 4 indrukwekkende veulens die samen 45.000 euro opbrachten, wat neerkomt op ongeveer 11.250 euro per nakomeling. 

Gasten en vrienden van zowel ver als dichtbij verzekerden hun nakomelingen in Klein Roscharden. 14 van de in totaal 46 geveilde veulens gingen naar het buitenland. 4 naar Nederland, 3 naar België, 2 naar de Verenigde Staten en Polen en verder nog naar Denemarken, Frankrijk en Zwitserland. 

Drievierde van de veulens werd voor 10.000 euro en meer verkocht, met een gemiddelde van 13.300 euro per lot. Het eindtotaal van de veiling bedroeg 587.000 euro. 

Hier kunt u nagenieten met enkele highlights