Buitenlandse kopers slaan slag op 2e KWPN Online Stallion Auction

Buitenlandse kopers slaan slag op 2e KWPN Online Stallion Auction

Van de 25 eerstebezichtingshengsten zijn tien hengsten naar het buitenland verkocht. Kopers uit België, Duitsland, Frankrijk, Polen, Zweden en de Verenigde Staten sloegen hun slag. Daarnaast kocht een Nederlandse investeerder een hengst aan voor een Egyptenaar.

De Spielberg-zoon Maxim, uit de directe moederlijn van Kardieno, blijft voor 17.000 euro in Nederlandse handen na een intensief biedduel tussen bieders uit de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, België, Zweden, Polen en verschillende Nederlanders. Daarmee was hij de veilingtopper van de tweede KWPN Online Stallion Auction.



Het duurste springpaard was de Eldorado van de Zeshoek-zoon Mister-X-Fan Skulenboarch. Hij vertrekt naar Duitsland en werd verkocht voor 15.000 euro. Voor 12.500 euro gaat Expression-zoon Miracle een toekomst tegemoet in de Verenigde Staten. Voor hetzelfde bedrag gaat ook Negro-zoon Molukki naar het buitenland. Hij is handen gekomen van een Zweedse bieder. De gemiddelde prijs van de veiling komt uit op bijna 10.000 euro.


bron: KWPN