56.000 euro voor Poker de Mariposa TN-merrie

56.000 euro voor Poker de Mariposa TN-merrie

The Youngsters Auction organiseerde dinsdag voor de zesde maal een veiling bij de Waaij Stud in Eemnes. Deze editie werd er een collectie met 23 driejarige springpaarden gepresenteerd, waarvan Oeh-LaLa-Rosa de getipte veilingtopper was. De dochter van Poker de Mariposa uit een Numero Uno-moeder maakte de verwachtingen waar en werd afgeslagen voor 56.000 euro.

De sportpaardenveiling verkocht onder grote belangstelling naar binnen-, en buitenland. Het meest begeerde kavel, Oeh-LaLa-Rosa, die met haar eerste sprongen onder het zadel imponeerde met haar techniek en bereidwilligheid werd online verkocht naar Mexico. De gemiddelde prijs van de veiling werd berekend op 24.500 euro.

Veilingtoppers
Bellini Z, een dochter van Baloubet du Rouet uit Eric Lamaze’s Nations Cup-winnende merrie Atlete van ’t Heike veranderde van eigenaar voor de een na hoogste hamerprijs, 40.000 euro. Twee kavels waren goed voor de twee na hoogste hamerprijs. Baltic VDL-dochter Olympia kwam voor 34.000 euro onder de hamer, net als de opvallende verschijning Tarzan, een hengst van Carthago uit Heartbreaker-merrie Edelheart M.

Globale afzetmarkt
In totaal vertrekt ruim de helft van de geveilde paarden naar het buitenland. Terwijl veilingtopper Oeh-LaLa-Rosa haar geluk gaat beproeven in Mexico, steekt Bellini Z de grens met onze zuiderburen en zal in België haar carrière voorzetten. Overige landen waar de paarden hun nieuwe bestemming vinden zijn Ierland, Duitsland, Zwitserland en de Verenigde Staten van Amerika.

bron: Persbericht