Van den Brink laat het Wilmhelmus weerklinken op Spaanse bodem

Van den Brink laat het Wilmhelmus weerklinken op Spaanse bodem

Het was vandaag een erg goede dag voor de Belgen in Oliva. Koen Vereecke en Camille Demolie sprongen eerder vandaag al naar een overwinning en Constant van Paesschen kon bijgevolg niet achterblijven. Hij reed Gyanolga (v. Toulon) foutloos naar de finish in 59,19 seconden in het 1m35 van de Silver competitie. Hij was hiermee de enige van 59 deelnemers die de chrono onder 60 seconden kon stoppen. 

Alix Ragot en Ceylan de Blondel (v. Nonstop) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden een foutloze ronde springen en stopten de chrono na 60,16 seconden. Kendra Claricia Brinkop en de Flipper (v. Flipper d'Elle) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 61,33 seconden. 

Georgina Harvey (Que Sera) en Emilie Conter (Achtung Baby d'Ick) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats mee naar huis. 

1m40 GOLD

In het 1m40 van de Gold competitie reed Dennis van den Brink naar de overwinning. Ook hier werd er rechtstreeks tegen de klok gereden. Met de Selle Français merrie Aonia Domain (v. Mylord Carthago) onder het zadel, kon hij de nul behouden en finishte in 57,18 seconden. 

Axel van Colen en Veyron (v. Stakkato's Highlight) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij sprongen een foutloze ronde en stopten de chrono na 59,79 seconden. Leandro Medal Garcia en Rey de Gozon (v. Catoki) eindigden op de derde plaats na een foutloze ronde in 60,62 seconden. 

Nicole Pavitt (Paris 16) en Kim Emmen (Warriors Glory) vervolledigden de top vijf.

Andere Nederlandser klasseringen kwamen van Skye Morssinkhof (G-Vingino-Blue), Vincent Voorn (Hatzidee PR) en Hendrik-Jan Schuttert (Good Farming HS).

Klik hier voor de resultaten