Top tien klassering voor Greve in Silver Grand Prix Oliva

Top tien klassering voor Greve in Silver Grand Prix Oliva

In Oliva werd deze ochtend al een druk programma afgewerkt. Op verschillende pistes werden er al rubrieken van de BRONZE en GOLD competitie gesprongen en ook de Grand Prix van de Silver competitie is zonet beëindigd. 54 Deelnemers traden aan in deze rubriek met barrage maar liefst 23 van hen konden zich plaatsen voor de barrage. Het hoge aantal barragekandidaten zorgde ervoor dat drie ruiters beslisten om niet meer in deze barrage aan de start te komen waaronder ook Constant van Paesschen. Hij reed Zahara (v. Balou du Rouet) dus wel foutloos door het basisparcours maar verkoos om daarna niet meer van start te gaan. 

De winst ging naar Alix Ragot. Zij reed Ceylan de Blondel (v. Nonstop) foutloos doorheen de barrage en klokte af in 35,64 seconden. Hiermee bleef ze Harry Allen voor die met Italy Hdh (v. Cream on Top) op de tweede plaats eindigde. De Ierse combinatie kon de nul behouden en finishte in 36,02 seconden. Kendra Claricia Brinkop en de Flipper (v. Flipper d'Elle) vervolledigden het podium. Zij konden een foutloze ronde springen en stopten de chrono na 36,77 seconden.

Nicola Pohl (Casanova Royal) en Georgina Harvey (Que Sera) vervolledigden de top vijf.

Willem Greve was de beste Nederlander. Hij reed High Five (v. Toulon) foutloos rond in 40,74 seconden. Dit leverde hem de tiende plaats op. 

BRONZE 1m40

In het 1m40 van de Bronze competitie reed Lauren Devine naar de overwinning. Zij rekende op Baby Boom O'Moulin (v. Klotaire du Moulin) om in 24,50 seconden een foutloze ronde te springen. Joanne Mcglory nam met Triomhe Kervec (v. Kannan) de tweede plaats mee naar huis. De Selle Français hengst kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 25,05 seconden. Laura Rayjasse en Venis l'Eyre (v. Quick Star) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 25,15 seconden. 

Fabienne Daigneux-Lange (Fringant du Calvaire) en Anna Power (Tahiclaud) eindigden op plaatsen vier en vijf.

BRONZE 1m30

In het 1m30 van de Bronze competitie reed Freddy Demuynck opnieuw naar de overwinning. Hij kon met Armaheddon vh Leeuwerikenhof (v. Amour He van't Leeuwerikenhof) een foutloze ronde springen en klokte af in 63,54 seconden in deze rubriek die rechtstreeks op tijd gereden werd. Polina Koriagina en Inch Allah DB (v. Panys de Ste Hermelle) volgden op de tweede plaats. Zij konden eveneens een foutloze ronde springen en finishten in 54n47 seconden. Monica Ros Hernandez en Utopie Les Hauts (v. Ogano Sitte) eindigden op de derde plaats.

Anna Power (Chaccina de Chandor Z) en Luna Renoux (Baya de l'AS) volgden op plaatsen vier en vijf.

1m30 GOLD

In het 1m30 van de GOLD competitie zorgde Madée Schuttenbeld voor een Nederlandse overwinning. Ze reed Piccolo R (v. Centauer Z) foutloos rond in 65,40 seconden. Bjorn Vandenbossche namen de tweede plaats voor zijn rekening. Hij reed Ascaina Z (v. Asca Z) naar de finish in 69,28 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Andrej Pavlovic en Cumorka Z (v. Copin van de Broy) vervolledigden het podium. 

Voor Benoit Petitjean (Churchill Z) en Marie Demonte (Las Vegas vd Padenborre) was er respectievelijk een vierde en een vijfde plaats.

Skye Morssinkhof kon zich hier ook klasseren. Zij reed Baloubelle ((v. Baloubet du Rouet) naar de zevende plaats.

Klik hier voor alle resultaten