Terugblik op 2020: de beste springruiters

Terugblik op 2020: de beste springruiters

Ondanks het feit dat de competitie een groot deel van het jaar stil lag, zijn er toch enkele ruiters in geslaagd om ook dit jaar weer een blijvende indruk na te laten. We selecteerden voor jullie de beste vijf ruiters van 2020. 

STEVE GUERDAT

Steve Guerdat stond heel 2020 aan de leiding van de Longines Ranking. De nummer één van de wereld sprong recent nog naar overwinningen in het 1m50 in Riesenbeck, hij won de Grand Prix van Gorla Minore, hij won in Saint-Tropez én had tussendoor nog tijd om aan gezinsuitbreiding te doen. Hij vertelde aan onze redactie dat hij de lockdown nog niet zo erg vond en met een baby op komst, ziet 2021 er voor hem ook alvast erg goed uit! 


DANIEL DEUSSER

Daniel Deusser ging erg goed van start in 2020 door de Grand Prix van Doha op zijn naam te schrijven. Hij rekende op Killer Queen, met wie hij in 2019 ook al de World Cup van Mechelen won. Hij vertelde na afloop dat Killer Queen volgens hem echt een paard voor de toekomst is. Hij sloot 2020 ook goed af door de World Cup van Riyadh op zijn naam te schrijven én naar de tweede plaats in de Grand Prix te springen. 


JOS VERLOOY

Jos Verlooy sprong dit jaar voor het tweede jaar op rij naar de Belgische titel in Lanaken. Hij evenaarde hiermee een 46 jaar oud record. Het is ruim 45 jaar geleden dat een ruiter nog twee jaar na elkaar met hetzelfde paard Belgisch kampioen kon worden. De laatste die hierin slaagde was Patrick Rongé met White City in 1973 en 1974. Daarnaast voert hij al ruim een jaar de U25 ranking aan én sprong hij op het podium in de World Cup van Riyadh. 


MAIKEL VAN DER VLEUTEN

De Nederlander ging na de eerste lockdown als een speer van start door in Hubside twee keer de Grand Prix op zijn naam te schrijven. De Nederlander maakte hierdoor een aardige sprong op de Wereldranglijst. Van der Vleuten zou normaal gezien officieel afscheid nemen van zijn voormalig toppaard Verdi in Den Bosch maar het Coronavirus gooide roet in het eten. 


JULIEN EPAILLARD

Dit jaar was er één te kloppen man als het op snelheid aankwam; Julien Epaillard. Saint-Tropez, Opglabbeek, Lier, .. Als er tegen de klok gereden moest worden, stond Julien Epaillard vrijwel altijd op de hoogste podiumtrede. Hij sluit 2020 dan ook af met een top twintig klassering in de Longines Ranking.