Simon Delestre regeert in Brussel

De zaterdag werd in Brussel afgesloten met een vijfsterren rubriek. Het parcours over 1.50m is de voorlaatste als voorbereiding op de GP van morgen. Simon Delestre ging er met de hoofdprijs van €13.000 naar huis.

Wilm Vermeir kon alweer rekenen op Joyride S (v. Toulon) om twee foutloze rondes af te leveren, waarbij ze de laatste afrondde op 41.32. Na hun winst van gisteren in de vijfsterrenrubriek vinden we hen terug op het podium op de tweede plaats. Simon Delestre was de snelste man van de avond. Hij sprong met Tinka's Hero Z (v. Bay (Bai)) naar de overwinning in 41.16. Als een van de laatste combinaties aan de start wist Jessica Springsteen haar stempel te drukken door Jos Verlooy van het podium te stoten en de derde plaats in te palmen. Springsteen deed dat in het zadel van Hungry Heart (v. Baltimore 1178).

Verlooy moest op het laatste nippertje zijn podiumplaats afstaan, samen met Nixon Van 'T Meulenhof (v. Denzel Van'T Meulenhof) leverde zijn ronde een vierde plaats op. Kristaps Neretnieks kwam als eerste vierpunter in de klassering binnen op vijf, met Quintair (v. Quintero).

Escape Z (v. Emerald) had een off-day en werd 4 strafpunten aangerekend. De hengst kwam met Harrie Smolders op zeventien in de resultaten.