*UPDATE 1*: Jur Vrieling doet Nederland dromen van medaille

*UPDATE 1*: Jur Vrieling doet  Nederland dromen van medaille

Deel 2 van het WK in Herning is vanmiddag van start gegaan. We zijn momenteel aan de eerste onderbreking na 42 combinaties toe. Voorlopig is enkel nog maar Sanne Thijssen aan bod gekomen voor Nederland.

De volgorde waarin de Nederlandse combinaties vandaag aantreden is als volgt: Sanne Thijssen komt als eerste in actie, gevolgd door Maikel van der Vleuten, die gisteren nog foutloos wist te blijven. Als derde kijken we naar Jur Vrieling, Harrie Smolders sluit af voor Nederland. 

Sanne Thijssen heeft haar rondje gereden. De WK-debutante kwam met 4 strafpunten weer buiten. De 16-jarige hengst Con Quidam RB (V. Qiunar Z) maakte een fout op de middelste hindernis van de driesprong. Verder kwamen ze het parcours goed door, waardoor ze individueel voorlopig 13e geplaatst staan. 

Nederland zakt in de landencompetitie momenteel van de 8e naar de 17e plaats, maar ze hebben met de drie aankomende combinaties misschien nog wel een stok achter de deur zitten. 

Wat een ronde van Van der Vleuten. Hij komt het parcours, dat overigens ingericht is door de Nederlandse Louis Koninckx, foutloos door. Beauville Z N.O.P. laat zowel ruiter als land niet in de steek. Samen zorgen ze ervoor dat Nederland in de landencompetitie helemaal omhoog klimt naar de vijfde plaats. Individueel komt hij nu in de top 3 terecht, op de derde plaats. Thijssen zakt één plaatsje en komt 14e te staan. 

Een prachtige prestatie van Sf-Equestrian, ruiter, Jur Vrieling en Long John Silver (Lasino). De combinatie houdt het foutloos en doet zo de Nederlandse equipe dromen van een medaille...

Volg de individuele resultaten hier

Volg de landencompetitie hier