Rodrigo Pessoa: "Met Baloubet was het zeker geen liefde op het eerste zicht"

Rodrigo Pessoa: "Met Baloubet was het zeker geen liefde op het eerste zicht"

Rodrigo Pessoa heeft in het tijdschrift Annuaire Monneron vertelt over de eerste keer dat hij zijn voormalige tophengst Baloubet du Rouet zag: "Het was zeker geen liefde op het eerste zicht", aldus de Braziliaan. 

"Toen ik hem van de vrachtwagen zag komen, dacht ik bij mijzelf 'wat is dat in hemelsnaam?", vertelt hij. "Baloubet was slungelig en leek geen controle over zijn lichaam te hebben. We hebben hem toen die eerste dag laten losspringen maar meer niet omdat hij zo groen was. De volgende dag hebben we hem dan nog eens bekeken, vooral omdat mijn vader dat nodig vond. Toen bleek dat hij alle fouten die hij de dag ervoor had gemaakt, gecorrigeerd had. Ik was verbluft! Het leek wel of hij de hele nacht had nagedacht over zijn fouten. Hij was heel erg intelligent, iets wat ik graag zie bij springpaarden".

De hengst werd tot zijn negende gereden door Nelson Pessoa, daarna nam Rodrigo de teugels over. Slechts één jaar laten won de nieuwe combinatie in Göteborg, Parijs, Falterbo en Doneauschingen en begonnen zo aan het fenomenale carrière. In 2008 ging Baloubet op pensioen en legde hij zich volledig op de fokkerij toe.