Pijlsnelle Iris Michels staat haar mannetje in GOLD rankingrubriek Oliva

Pijlsnelle Iris Michels staat haar mannetje in GOLD rankingrubriek Oliva

In Oliva werd zonet de rankingrubriek van de CSI2* competitie verreden. Een barrage met tien moest over de winnaar beslissen. Het jonge Nederlandse talent Iris Michels was de beste. Zij reed Isaac (v. Numero Uno) foutloos doorheen het parcours en stopte de chrono in 41,41 seconden, waarmee ze duidelijk de snelste was. 

Dominque Hendrickx volgde op de tweede plaats. Hij kon in het zadel van No-Comment de Septon (v. Jenson van't Meulenhof) een foutloze ronde noteren in 45,06 seconden. Oliver Lazarus en Chillipepper (v. Quasimodo Z) vervolledigden de top drie na een foutloze barrage in 45,08 seconden. 

Alberto Zorzi (Toulini Olympic) en Julia-Houtzager-Kayser (La Fille Rouge) eindigden op de vierde en vijfde plek. 

Eerder vandaag slaagde Iris Michels er ook al in om in het 1m30 van de Gold competitie naar de zesde plaats te springen. Dit keer rekende ze op Flora (v. Verdi TN) om in 70,28 seconden foutloos rond te springen. 

In het 1m10 van de Bronze competitie was Nina Houtzager de beste. In het zadel van Cream Caramal (v. Canabis) liet ze het hout onaangeroerd en klokte ze af in 32,58 seconden. 

In het 1m40 was Ralph Slaats de beste Nederlander. Hij kon in het zadel van Il Divo SW (v. Quintago VA) naar de zevende plaats springen.

Klik hier voor alle resultaten