Philipp Weishaupt wint Big Tour finale in CSI4* Riyadh

Philipp Weishaupt wint Big Tour finale in CSI4* Riyadh

In Ridayh werd de eerste week van een internationale tour afgesloten met de finale van de Big Tour. Gisteren reed Daniel Deusser naar de overwinning in de Wereldbeker en ook vandaag eindigde een Duitser op de hoogste podiumtrede. Philipp Weishaupt was de beste van zeven barragekandidaten. Hij reed Coby (v. Contagio) foutloos rond in 34,82 seconden. 

Abdullah Alsharbatly eindigde op de tweede plaats. Hij kon met Quilando (v. Quintender 2) een foutloze ronde springen en klokte af in 35,39 seconden. Daniel Deusser en Kiana van het Herdershof (v. Toulon) eindigden op de derde plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 36,01 seconden. 

Christian Kukuk (Checker) en Marcus Ehning (Priam du Roset) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten

In de Small Tour ging de winst naar Christian Kukuk en Mumbai (v. Diamant de Semilly). Zij sprongen een foutloze barrage in 31,10 seconden en waren hiermee de snelste in deze 1m45 rubriek. Abdullah Alsharbatly en Freestyle (v. Cantos) eindigden op de tweede plaats na een foutloze barrage in 32,03 seconden. Enkel de top drie kon de nul behouden. De snelste vierpunter was Ramlzy Al Duhami. Zijn rit in 32,09 seconden leverde hem en Manola LS La Silla (v. Manzanillo LS) de derde plaats op. 

Ludger Beerbaum (Quirina Louis) en Chad Fellows (Gomez TN) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten