Nederlanders sterk vertegenwoordigd in Youngster Tour Bonheiden met Roosendaal op het podium

Nederlanders sterk vertegenwoordigd in Youngster Tour Bonheiden met Roosendaal op het podium

In Bonheiden wordt dit weekend voor de tweede keer op rij op internationaal niveau gesprongen; De dag ging van start met twee rubrieken van de Youngster Tour. In de rubriek voor 5-jarige paarden reed Ronnie Jones naar de overwinning. Zij rekende op l'Amour (v. Arezzo VDL) om in 28,65 seconden foutloos naar de finish te springen. 

Rodrigo Bass volgde op de tweede plaats. Hij liet het hout in het zadel van Kastafiore DB (v. Cascallco) onaangeroerd en klokte af in 29,57 seconden. Maud Roosendaal en Gwen Z (v. Guidam Sohn) namen de derde plaats mee naar huis. Zij slaagden erin om alle balken in de lepels te laten en stopten de chrono na 30,58 seconden.

Rodrigo Bass (Kannan Dry DB) en Nikolas Matthijs (Quelle Dame van de Voorde) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Tani Joosten kon met Lagrande E (v. Grandorado TN) naar de zesde plaats springen. 

Bij de 6-jarige paarden was er een Portugese overwinnig. Francisco Rocha reed Lorde Do Belmonte (v. Clyde Lvb Z) foutloos rond in 26,54 seconden. Kim Thiry en Livorno van het Beetjen Z (v. Levisto Z) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam en klokten af in 27,78 seconden. Voor Max Thirouin en Frenchy Meniljean (v. Diamant de Semilly) was er een derde plaats. Het duo liet alle balken in de lepels en klokte af in 28,19 seconden.

Guy Janssens (Kasanova Z) en Jacob Hellström (Cifire EN) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Piet Raijmakers Jr (Kruziano), Jody van Gerwen (Avicii K Z) en Levi Driessen (In The Pocket Dk Z) konden zich ook klasseren. 

Bij de 7-jarige paarden zorgde Levi Driessen voor de beste Nederlandse prestatie. Hij reed Cookie Crush Z (v. Caretino Gold) naar de twaalfde plek.

Klik hier voor de resultaten