Nederlanders scoren prijzen in Lier

Nederlanders scoren prijzen in Lier

Deze ochtend kwamen de jonge springpaarden aan start in Lier. Bij de zesjarigen wist de Britse amazone, Emma Stoker de eindzege op naam te schrijven met Skylandria Z (Super Trooper De Ness). In de 1.40m rubriek won Abdelkebir Ouaddar met de SF-ruin, Bilbot.

De Britse bleef de Belgen voor. Ze werd op ruim zes seconden opgevolgd door Joep Wenselaers met O'Neil De Yeselo (Elvis Ter Putte) die zo landgenote Deborah Van Roy voor bleef. De Belgische strandde op de derde plaats met onder het zadel O Star Van Dassegem (Quick Star).

Net buiten het podium volgde Geert Moerings met Jestha (Denzel vh Meulenhof) op de vierde plaats voor Frederik Knorren met Pinot Blue (Plot Blue).

Bij de vijfjarigen weerklonk het Wilhelmus. Bas Moerings won met de KWPN-merrie, Kwik Tweet (For Pleasure) voor landgenoot Meike Zwartjens (Twindam Z). Voor eigen publiek werkte Cassandra Braeckmans het podium af met Madame De Tiji (Sea Coast Don't Touuch Tiji Her).

Buitenlandse zege in de 1.40m

In de 1.40m rubriek wist het volledig podium op minder dan een seconde van elkaar te stranden. Abelkebir Ouaddar won met de 9-jarige SF-ruin, Bilbot (Quickly De Kreisker). Het paar bleef nipt voor op Martin Reznicek met Coolman 68 (Contendro I) en Harold Boisset met Katinka vh Valenberghof (Corland).

De Nederlandse ruiters vervolledigden de top vijf. Vincent Geerink volgde op de vierde plaats. Samen met Flying Echo (Zento) bleef de Nederlander Piet Raijmakers Jr met Van Schijndel's Amberlina (Tangelo vd Zuuthoeve) voor.

Gilles Nuytens strandde op de zesde plek in het zadel van de. BWP-merrie, Jade S (Diarado).