Meike Zwartjens houdt Nederlandse eer hoog in Youngster Tour Opglabbeek

Meike Zwartjens houdt Nederlandse eer hoog in Youngster Tour Opglabbeek

In Sentower Park werden zonet twee rubrieken voor jonge paarden gesprongen. Bij de 6-jarige paarden reed Seppe Wouters naar de overwinning. De jongste van alle deelnemers was niet te stoppen in het zadel van Porthos Maestro Wh Z (v. Picasso Z) en klokte na een foutloze ronde af in 58,41 seconden. 

Anne Claire Breton volgde met Brooklyn du Toultia Z (v. Balou du Rouet) op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 59,73 seconden. De top drie werd vervolledigd door Mart-Sander Aarma die de afgelopen weken al meermaals naar verschillende klasseringen reed. Dit keer zadelde hij Dance Like No One Is Watching (v. Perigueux) om in 59,88 seconden een foutloze ronde te springen.

Steven Vermeir (Stb Caramel Z) en Sven Gero Hünicke (Chanio) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

Bij de 5-jarigen paarden zorgde Marie Foulon voor een Belgische overwinning. Zij kon met de BWP-hengst Pickup de Rase (v. Jingo di Dieu d'Arras) een foutloze ronde springen en finishte in 60,97 seconden. Bianca Carbone en Kamperfoeliefee (v. Flying Dream) volgden op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 62,85 seconden. Meike Zwartjens en Twindam Z (v. Twister de la Pomme) vervolledigden het podium.

Kelly Cornelis (Castella di Luna) en Mart-Sander Aarma (Prado van het Genelaar) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats voor hun rekening.

Klik hier voor alle resultaten

Foto: Fototrailer