Maikel van der Vleuten op het podium in Opglabbeek

Maikel van der Vleuten op het podium in Opglabbeek

In het Sentower Park in Opglabbeek was het Maikel van der Vleuten die met een derde plaats voor de beste Nederlandse prestatie zorgde in de CSI2* 1.35m rubriek. In de CSI1* 1.25 GP kwalificatie zorgde Kim Jacobs voor een Nederlandse klassering en wist zich eveneens te klasseren voor de GP op zondag. 

In deze CSI2* 1.35m proef was het Lieven Devos die de concurrentie te snel af was. Met Eldorrado Mvnz reed hij in de tweede fase over de finish in 25,64 seconden. Bertram Allen volgde op twee. Hij kon rekenen op Emmylou (v. Billy Mexico) om een tijd van 26,27 seconden neer te zetten. Maikel van der Vleuten en Snoes (v. Clarimo) vervolledigden het podium in een tijd van 26,77 seconden. 

Louise Losfeld (Fabulous) werd vierde. Op vijf volgde Frederic Bouvard (Hugh Grant de Muze). 

Klik hier voor de resultaten. 

In de 1.25m rubriek was het Jordy Verboven die zich met gemak kon klasseren voor de Grote Prijs op zondag. Met Jablo van de Oude Hoeve (v. Echo Van'T Neerenbosch) reed hij de winnende tijd van 56,37 seconden in deze proef rechtstreeks op tijd. Bruno Martins Costa verzekerde Canada van een tweede plaats. Met de merrie Mojito TW (v. Messenger) noteerde hij een tijd van 57,40 seconden. Dylan Ringot en Zz Top (v. I'm Special de Muze) vervolledigde het podium in een tijd van 58,48 seconden. 

Aurore Christen (Chipolini Vm Z) werd vierde. Bjorn Vandenbossche (Ascaina Z) zorgde voor nog een Belgische klassering met een vijfde plaats. 

Kim Jacobs (Kalistos) zorgde met een vijftiende plaats voor de beste Nederlandse klassering.

Klik hier voor de resultaten.