Lorenzo de Luca trekt naar Poden Farms als trainer van Emily Moffit

Lorenzo de Luca trekt naar Poden Farms als trainer van Emily Moffit

De Britse Emily Moffitt, 23, heeft een nieuwe trainer gevonden in Lorenzo de Luca. Het doel is dat de Italiaanse ruiter, die enkele weken geleden aankondigde dat hij Stephex Stables ging verlaten, haar zal voorbereiden op de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Hij is haar "Perfecte match" en dus werd Italiaanse springruiter Lorenzo de Luca aangesteld om haar naar het volgende niveau te brengen aangezien ze haar zinnen heeft gezet op de Olympische Spelen van Parijs 2024.

De Luca, 33, zal Emily uitgebreid trainen en vervangt Olympisch gouden medaillewinnaar Ben Maher, 38, die de afgelopen vijf jaar met Emily en Poden Farms heeft samengewerkt."Het is een ongelooflijke reis geweest en het was een voorrecht om de afgelopen vijf jaar met Ben te werken," zei Emily.

"Ik geloof nu dat ik op een kritiek punt sta in mijn ontwikkeling als ruiter, en Lorenzo zal in staat zijn om zowel zijn enorme ervaring als ruiter en substantiële trainingstijd in het Verenigd Koninkrijk te bieden, zodat ik mijn doelen kan bereiken."

Emily's vader Neil Moffitt, die eigenaar is van Poden Farms, zei: "Ik wil Ben bedanken voor al zijn werk en prestaties met Emily. Het is ook een genoegen geweest om hem te zien uitgroeien tot een Olympisch gouden medaillewinnaar naast Poden Farms wonderkind Explosion W.

"Het is nu tijd voor een nieuw begin en Lorenzo's benoeming zal Emily en Poden Farms naar het volgende niveau brengen. Hij heeft een formidabele staat van dienst, niet alleen als ruiter maar ook voor het succesvol produceren van jonge paarden. Ik geloof dat hij de perfecte match is voor de Farm en voor Emily."

Emily begon in 2016 op 17-jarige leeftijd te trainen met Ben Maher. Binnen de eerste paar maanden van hun partnerschap, stapte Emily op naar het 5*-niveau deed dat met succes.   

Lorenzo vertelt: "Ik ben erg enthousiast om samen te werken met Emily Moffitt en het Poden Team. Emily is al een gevestigde waarde en ik kijk ernaar uit om haar talent te versterken en nieuwe doelen na te streven. Poden Farms wil in de toekomst meer jonge paarden opleiden, iets wat ik er graag doe. Ik kijk er dan ook al naar uit om deze paarden naar het hoogste niveau naar de sport te brengen".


Bron: Persbericht