Katelijne Philipsen gaat winnen in Lier

Katelijne Philipsen gaat winnen in Lier

Het is gezelligheid troef tijdens de New Year's Euregio in het Azelhof. Op donderdag kleurde het podium van de 1.20m hoofdrubriek volledig Belgisch met Annaelle Alfano en Adagio de L'Enclos de L'Ange op kop. Bij de pony's verzekerde Katelijne Philipsen een Nederlandse winst!

Het volledig podium strandde op ongeveer één seconde verschil van elkaar. Samen met de 13-jarige Adagio de L'Enclos de L'Ange verwees Anaelle Alfano de Oost-Vlaamse amazone, Niki Geenens naar de tweede plaats. Geenens volgde met de 16-jarige Helios van de Spelonckhoeve (Dulf van den Bisschop) voor Lisa Ceunen en Cabris van het Ringboomhof Z (Calvados Z).

Net buiten de top drie volgde Rosanne Janssen op de vierde plaats. De Nederlandse amazone strandde net buiten de top drie met haar 9-jarige dochter van Connor, Janeiro VHL. Voor eigen publiek vervolledigde Marie Fil de top vijf in het zadel van Isuldur. Eveneens in de top acht plaatste Gaby Vd Bruggen zich foutloos met zijn eigen New Star (Dublin van Overis Z).

Katelijne Philipsen wint

Eerder won Julie Van Schevensteen de 1.10m proef op de rug van de 14-jarige Quickly (Le Coultre de Muze). Het paar wist als enige de chrono foutloos te houden onder de 26 seconden. Op minder dan één seconde volgde de Nederlander Thomas Driessen op de tweede plaats. Samen met Power of Love bleef Driessen voor op Nathalie Hollants en Cornet's Egon de Longchamps (Cornet's Prinz).

Bij de pony's won de Nederlandse Katelijne Philipsen de 90cm hoofdrubriek. Philipsen snelde met ruim twee seconden voorsprong naar de winst. In het zadel van La Vie Est Belle (Kanshebber) verwees ze de Belgische Inaya Paelinck met Quality Van 't Achterhof, naar de tweede plaats. Caro Lize Wessels Boer vervolledigde het podium met haar Koetsiershoeve Championesse (Berlijn van den Bisschop).